Cele doua evenimente care au entuziasmat lumea sportului romanesc in weekend-ul trecut, Europenele de atletism indoor si primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, au fost "reunite" de aceasta data pe taram comun, ieri, la pranz, in stada Vasile Co
Cele doua evenimente care au entuziasmat lumea sportului romanesc in weekend-ul trecut, Europenele de atletism indoor si primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, au fost "reunite" de aceasta data pe taram comun, ieri, la pranz, in stada Vasile Conta, numarul 16. Adica la sediul Agentiei Nationale pentru Sport. Prilej cu care noua conducere a ANS si-a facut debutul "in corpore". Fiind aleasa special o zi cu semnificatii sporite. E drept ca "asocierea" tenisului cu atletismul a creat oaresce bulibaseala in sala de la etajul opt, dar vorba unei colege de breasla, cum si jurnalistele au fost "premiate" cu cate un buchet de flori, numai de bine! Si astfel, stangacia noilor "locatari la varf" ai ANS a fost pusa rapid pe baza lipsei de experienta! Desi a trecut putin cam nedrept pe locul doi, dupa sportul alb, avand in vedere valoarea performantelor, intrecerea continentala din "ovalul magic" a reusit sa stranga luni seara, pe Aeroportul "Henri Coanda", o multime frematanda, reprezentantii mass-media facandu-si cu greu loc printre federali, sefi de cluburi si, nu in ultimul rand, membri ai familiilor celor care au cucerit nu mai putin de patru medalii la Madrid. Elena Iagar, incununata cu aurul in proba de 1500 m, atleta legitimata la Steaua, a declarat ca sentimentul trait la urcarea pe podium este "minunat" si ca doreste sa retraiasca aceasta experienta. Pe de alta parte, Bogdan Tarus (Farul - CSM-PAB Arad), vicecampion continental la lungime, a afirmat ca se astepta sa fie invins de atletul spaniol Joan Lino Martinez. "Doar printr-o minune putea sa nu castige, daca nu prindea pragurile. Daca eram un pic mai negru, poate saream mai bine", a glumit Tarus. Pentru prima oara intr-*-un concurs de asemenea anvergura, Corina Dumbravean (CS Olimpic Craiova), atleta de numai 20 de ani, a precizat ca a fost foarte emotionata inainte de cursa. "Am avut emotii mari cand am vazut cata lume era in sala", a spus eleva tehnicianului Doru Rosca, dupa care a adaugat ca nu se astepta sa castige o medalie, insa antrenorul sau a fost sigur de acest lucru. "M-a motivat faptul ca am trecut de calificari", a mentionat sportiva. Fostul lider mondial la juniori, Adina Anton (CSM-PAB Arad - CSM Pitesti) a declarat ca vrea sa se bucure mai intai de medalia de bronz obtinuta in proba de saritura in lungime, "si abia apoi ma voi gandi la Mondiale de la Helsinki".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.