Primul terorist din Romania a fost condamnat, ieri, de magistratii Tribunalului Bucuresti (TB) la 11 ani de detentie si plata a peste o suta de milioane lei daune. Dragos Ciupercescu a fost gasit vinovat de tentativa de omor calificat si tentativa de
Primul terorist din Romania a fost condamnat, ieri, de magistratii Tribunalului Bucuresti (TB) la 11 ani de detentie si plata a peste o suta de milioane lei daune. Dragos Ciupercescu a fost gasit vinovat de tentativa de omor calificat si tentativa de omor deosebit de grav pentru atentatul comis in noiembrie 2002 la liceul bucurestean "Jean Monnet".
Barbatul mai are de ispasit noua ani de inchisoare, avand in vedere ca, din 24 martie 2003, se afla in arest preventiv.
Ciupercescu a fost condamnat si la plata, catre stat, a unor cheltuieli judiciare totalizand 55 milioane de lei, precum si la despagubiri de 1,5 milioane de lei (plus dobanda aferenta) catre Ministerul Apararii Nationale. De asemenea, el va trebui sa achite alte 65 de milioane de lei despagubiri catre partile civile constituite in dosar. Sentinta de ieri poate fi atacata cu recurs.
Procurorii militari sustin ca, in noaptea de 10/11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de munitii al UM 01348 din Bucuresti, sapte grenade defensive, zece focoase destinate acestui tip de munitie si 144 de cartuse calibru 7,65. In 6 noiembrie 2002, Ciupercescu ar fi detonat pe trotuarul din fata Liceului "Jean Monnet" una din grenadele sustrase, provocand vatamarea corporala a cinci elevi si degradarea unor bunuri.
Anul urmator, el ar fi amplasat o alta grenada, pe o alee din Parcul Cismigiu, in ambele cazuri urmarind uciderea unor persoane prin detonarea munitiei respective, se arata in rechizitoriul magistratilor militari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.