Un barbat din localitatea covasneana Virghis risca pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a demolat, fara sa aiba vreo remuscare, o cladire care este clasificata ca monument istoric, transmite corespondentul Medifax. Cladirea face parte din corpul casei dom
Un barbat din localitatea covasneana Virghis risca pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a demolat, fara sa aiba vreo remuscare, o cladire care este clasificata ca monument istoric, transmite corespondentul Medifax. Cladirea face parte din corpul casei domnesti Imecs, construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Specialistul in monumente istorice de la Directia Judeteana a Culturii si Cultelor Covasna, Hlavathy Izabella, a declarat, ieri, ca imobilul, care servea ca sura, fusese ridicat in anul 1843 si se afla pe lista monumentelor istorice.
Potrivit aceleiasi surse, Vasarhely Peter, barbatul care a demolat cladirea la sfarsitul lunii februarie, se afla, in prezent, in Ungaria si, potrivit vecinilor si primarului comunei, acesta se intorsese acasa doar pentru a demola sura si pentru a vinde materialele de constructie.
Specialistul Directiei Culturii Covasna a precizat ca imobilul nu mai poate fi refacut, deoarece a fost distrus pana in temelii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.