Primaria Sectorului 3 organizeaza astazi o serie de manifestari dedicate Zilei Europei, ce se vor desfasura la "Hanul cu Tei", din Centrul Istoric al Capitalei. Mai precis, 500 de elevi vor viziona, intre orele 12.00-18.00, filme cu tematica european
Primaria Sectorului 3 organizeaza astazi o serie de manifestari dedicate Zilei Europei, ce se vor desfasura la "Hanul cu Tei", din Centrul Istoric al Capitalei. Mai precis, 500 de elevi vor viziona, intre orele 12.00-18.00, filme cu tematica europeana, autoritatile propunandu-si sa informeze si sa promoveze principiile Uniunii Europene, folosind o locatie - simbol a unei perioade in care Micul Paris era cu adevarat recunoscut drept capitala europeana. La eveniment va participa primarul Liviu Negoita, alaturi de invitati si reprezentanti ai ambasadelor din tarile membre ale UE. Campania de promovare a principiilor Uniunii Europene a debutat joi, 5 mai, in licee din Sectorul 3, unde autoritatile locale au prezentat implicatiile integrarii in grupul statelor membre ale UE. (M.S.)
Eximbank sprijina exportatorii
Eximbank a oferit in perioada aprilie - mai 2005 produse si servicii in valoare totala de peste 190 de miliarde lei si 3,5 milioane de euro pentru un numar de peste 80 de exportatori din Romania, potrivit unui comunicat al bancii. Aceste rezultate au fost obtinute in conditiile in care noua conducere executiva a bancii s-a preocupat de aspectele operationale si financiare aparute la unii dintre exportatorii romani ca urmare a aprecierii monedei nationale in defavoarea celei europene si americane. "In contextul in care exporturile romanesti s-au orientat cu precadere pe piata comunitara, Eximbank s-a implicat intr-o maniera pozitiva in cresterea exporturilor pe aceste piete", se arata in comunicat. La data de 23 martie 2005 Adunarea Generala a Actionarilor a Bancii de Export Import a Romaniei - Eximbank S.A. a numit noul Consiliu de Administratie al bancii. Dupa aprobarea de catre Banca Nationala a Romaniei a conducerii executive a bancii, aceasta - impreuna cu ceilalti membri ai Consiliului de Administratie - s-a implicat in sprijinirea mai sustinuta a exportatorilor romani prin acordarea de garantii, asigurari si credite de export, precum si prin oferirea altor instrumente specifice. (A.M.V.)
Rompetrol reduce preturile
Rompetrol va reduce preturile carburantilor auto vanduti in reteaua sa de distributie, cu 200 de lei pe litru in cazul benzinei si cu 1000 de lei/litru la motorina, noile valori fiind valabile pentru perioada 9 - 15 mai. Potrivit unui comunicat al companiei, benzina Premium E Plus va costa 32.700 lei/litru, cu 300 de lei mai mult decat Euro Standard fara plumb. Pretul benzinei Euro Plus fara plumb si cel al benzinei Euro Super 98 fara plumb, ambele corespunzatoare normelor Euro 4, vor fi reduse la 34.600 de lei, respectiv 38.200 de lei. In urma scaderii cu 1.000 de lei, preturile la motorina coboara la 30.000 de lei/litru (Euro 4) si 30.800 de lei (Super Euro 4). (G.M.)
Vel Pitar se extinde
Societatea de morarit si panificatie Vel Pitar are, de la inceputul acestei luni, doua sucursale noi, Postavarul Brasov si Panem Giurgiu, informeaza un comunicat de presa. Cele doua sucursale noi se alatura celorlalte opt aflate in Bucuresti, Arges, Cluj, Galati, Gorj, Iasi, Olt si Valcea. "Fuzionarea cu cele doua fabrici de panificatie se inscrie in strategia companiei Vel Pitar de extindere si investitii", a declarat George Francu, presedintele Vel Pitar. Societatea Vel Pitar a fost infiintata in anul 2001 prin fuziunea societatilor Mopariv Ramnicu-Valcea, Panegrano Cluj-Napoca, Spicul Arges, Berceni Bucuresti si Granpan Tecuci. In anul 2003, au fost absorbite Gorjpan Targu-Jiu si Pangran Iasi. Principalele activitati ale companiei sunt in industria de morarit, panificatie si produse fainoase. Actionarul majoritar la Vel Pitar SA este Fondul American de Investitii Broadhurst, administrat in Romania de Compania New Century Holdings (NCH). (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.