Comisia de lucru se va constitui in urmatoarele doua zile pe o structura paritara, cate cinci reprezentanti din partea sindicatelor si cinci de la patronate.
Confederatiile sindicale si patronale au mai decis ca, peste doua saptamani, sa se r
Comisia de lucru se va constitui in urmatoarele doua zile pe o structura paritara, cate cinci reprezentanti din partea sindicatelor si cinci de la patronate.
Confederatiile sindicale si patronale au mai decis ca, peste doua saptamani, sa se reintalneasca, pentru a studia concluziile Comisiei. Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, considera ca a rezultat un progres in perspectiva negocierilor.
"Am reusit sa mai facem un pas inainte. De comun acord s-a constituit o comisie care sa prezinte un punct de vedere comun si sa identifice problemele de pe fiecare parte, legate de aplicarea CM.
Dupa ce se va ajunge la un consens, vom inainta Ministerului Muncii, respectiv Guvernului, propunerile care sa fie preluate printr-o ordonanta de urgenta si inaintate dezbaterii parlamentare.
Speram ca intr-un timp relativ scurt, in a doua jumatate a lunii aprilie, sa clarificam chestiunile legate de CM", ne-a declarat Hossu.
Convingerea liderului Cartel Alfa a fost impartasita si de vicepresedintele UGIR, Stefan Varfalvi: "Pana acum nu a existat un dialog. S-au schimbat hartii. Sindicatele au stat tot timpul in expectativa.
Acum, in sfarsit, se vor aduna oamenii de natura tehnica din partea sindicatelor si patronatelor, vor face enumerarea problemelor. Asta inseamna inceperea efectiva a discutiilor.
Tot scandalul a aparut pentru ca nu a existat nici pact, nici diplomatie. Acesta este primul pas in dialog", a conchis Varfalvi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.