Ioan Andone a declarat ieri ca este bine ca Dinamo pleaca in retur cu a doua sansa: "Ne convine ca plecam in retur din postura de outsideri, dar cu conditia sa castigam in Ghencea. Ca sa terminam tot asa nu ne convine. Dar distanta e mare fata de anu
Ioan Andone a declarat ieri ca este bine ca Dinamo pleaca in retur cu a doua sansa: "Ne convine ca plecam in retur din postura de outsideri, dar cu conditia sa castigam in Ghencea. Ca sa terminam tot asa nu ne convine. Dar distanta e mare fata de anul trecut. Noi atunci am terminat turul la o distanta de un punct in fata Stelei, iar acum distanta lor e mare. Ramane varianta meciului direct pe care trebuie sa-l castigam". Antrenorul formatiei din Stefan cel Mare este de parere ca Dinamo va avea un meci greu in prima etapa a returului cu Farul Constanta. "O sa fie o lupta acerba pentru locul 2, pentru participarea in cupele europene. Iar Farul nu trebuie uitat. Farul tace si face. Asa s-a intamplat si in turul campionatului si pe noi ne asteapta un meci greu. Noi cu sansa am incheiat turul in fata lor, la golaveraj, si poate ca Farul merita sa termine inaintea noastra in urma jocurilor pe care le-a facut", a mentionat Andone.
Andone a mai declarat ca Gigel Bucur, jucatorul Sportului Studentesc, va juca la Dinamo in momentul in care va pleca Claudiu Niculescu, chiar daca directorul executiv Cristi Borcea nu agreeaza acest transfer. "Cand Niculescu va pleca, Gigel Bucur va juca aici. Chiar si daca nu vrea domnul Borcea. Nu pot sa spun daca pleaca Niculescu, asta sa spuna domnul Borcea, pentru ca eu nu vand nici un fotbalist de la Dinamo, nici nu e meseria mea. Meseria mea este sa-i antrenez si sa-i fac sa joace cat mai bine pentru Dinamo si pentru echipa nationala. Eu ma pot implica doar cand doresc sau nu un jucator. Asta pot s-o spun. Si-o s-o spun tot timpul daca o sa am nevoie de un jucator ca Gigel Bucur. Noi nu avem la ora actuala nici un atacant care sa fie component al lotului national al Romaniei. Deci, mi-as dori un jucator ca Gigel Bucur, cine nu si-ar dori? As fi ingrat acum sa spun: "Nu ma intereseaza pentru ca e scump, ca e mic"", a declarat Andone. Tehnicianul lui Dinamo a adaugat ca nu este la curent cu detaliile eventualei plecari a lui Claudiu Niculescu: "Conducerea stie daca exista o oferta reala sau sunt doar niste tratative care poate nu se vor finaliza. Daca nu va pleca, atunci asta este. Avem un lot echilibrat, cu probleme in aparare care inca nu s-au rezolvat". In aceeasi ordine de idei Dinamo a anuntat, ieri, pe site-ul oficial ca impresarul Dumitru Tudor nu mai reprezinta interesele gruparii din "Stefan cel Mare". "Procura impresarului Dumitru Tudor privind reprezentarea lui FC Dinamo in relatia cu clubul coreean Ulsan Hyundai Horang a expirat inca de luna trecuta, din 10 februarie", se arata pe site-ul oficial al "cainilor".
Altfel, Andone a atras atentia ca jucatorii romani nu pot evolua timp de doua luni din trei in trei zile. "Cu cat trece timpul, meciurile se aglomereaza, o sa fie un program infernal. O sa jucam numai din 3 in 3 zile. Amanarea a fost obiectiva, dar jucatorii romani nu cred ca sunt antrenati si nu au un organism care sa reziste sa joace doua luni din trei in trei zile", a explicat "Falcosul". Parerea oficialilor rapidisti, deranjati de amanarea meciului Gloria Bistrita - Steaua pentru data de 25 mai (decizie revocata ieri de FRF), era impartasita in parte si de Ioan Andone: "Nu o sa fie totul jucat pana atunci. Si pe noi ne deranjeaza ca si-au amanat meciul tocmai atunci, dar pentru reprezentarea internationala si punctele pe care Steaua poate sa le aduca fotbalului nostru trebuie sa intelegem situatia. Ca e pe 25 mai se poate interpreta, dar campionatul se joaca pana spre sfarsit. Cu toate ca echipa care va castiga in Ghencea se inscrie cu sanse reale la titlu. Daca Steaua castiga si impotriva Rapidului si impotriva noastra in Ghencea avem sanse reduse la campionat", a spus Andone. In alta ordine de idei, Claudiu Niculescu si Ianis Zicu nu s-au antrenat la capacitate maxima ieri dimineata, cei doi fiind raciti de cateva zile. Ambii jucatori sunt tratati cu antibiotice de medicul echipei dar sunt sanse destul de mari sa fie recuperati pana la meciul cu Farul. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.