HVB Bank Romania a lansat un nou credit de consum care permite persoanelor fizice sa obtina finantari de pana la 50.000 de euro sau echivalentul in dolari pentru o perioada maxima de 12 ani, fara sa specifice destinatia fondurilor.
Suma minima
HVB Bank Romania a lansat un nou credit de consum care permite persoanelor fizice sa obtina finantari de pana la 50.000 de euro sau echivalentul in dolari pentru o perioada maxima de 12 ani, fara sa specifice destinatia fondurilor.
Suma minima ce poate fi imprumutata este de 5.000 de euro (sau echivalentul in dolari).
Potrivit unui comunicat al bancii, noul imprumut poate fi acordat persoanelor cu un venit net lunar de minimum 10 milioane de lei (1.000 de lei noi), fiind luate in considerare mai multe surse, cum ar fi salariu, bonusuri, comisioane din vanzari, drepturi de autor, chirii, dividende, venituri din profesii liberale.
Solicitantul trebuie sa aiba intre 22 de ani si varsta legala de pensionare (pana la care creditul trebuie sa fie rambursat in intregime).
Creditul poate fi obtinut si cu ajutorul unui codebitor (sotul/sotia), care trebuie sa aiba cel putin trei luni vechime la actualul loc de munca si sa nu depaseasca varsta legala de pensionare. Rambursarea sumei imprumutate poate fi garantata fie prin ipoteca asupra unui imobil sau prin gaj asupra unui depozit, gaj asupra conturilor deschise la HVB Bank, asigurare de viata, asigurarea locuintei si venitul lunar cesionat in favoarea bancii. Polita de viata este furnizata de HVB Bank ca bonus, daca solicitantul indeplineste conditiile standard de subscriere a riscului. Suma contractata nu va depasi 65% din valoarea proprietatii ipotecate sau 90% din cea a depozitului colateral. De asemenea, suma tuturor ratelor nu poate depasi 60% din venitul net lunar al familiei minus cheltuielile lunare, iar rata lunara nu trebuie sa fie mai mare de 30% din venitul net lunar al familiei minus obligatiile financiare.
Rata dobanzii, situata in prezent la 9,5% pe an, este variabila atat pentru creditele in euro, cat si pentru cele in dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.