Dragii mei, iata ca iarna nu vrea sa plece. Asa ca fiecare trebuie sa se descurce cum poate. Eu, care am trecut prin atatea, stiu ca trebuie sa fim precauti. Primavara nu vine niciodata atunci cand vrem noi. Si cum p

Dragii mei, iata ca iarna nu vrea sa plece. Asa ca fiecare trebuie sa se descurce cum poate. Eu, care am trecut prin atatea, stiu ca trebuie sa fim precauti. Primavara nu vine niciodata atunci cand vrem noi. Si cum primavara este sinonima cu verdeturi si salate, trebuie sa avem o mica rezerva in apartament. Noi, care stam la bloc, trebuie sa stim cum sa suplinim lipsa acestor bunataturi care au o multime de vitamine si ne ajuta sa ne revenim dupa atatea si atatea grasimi pe care le-am consumat in iarna.
Pana acum cativa ani am avut o mica gradinita, in spatele blocului. O ingrijeam eu si vreo doua vecine de palier. Mai stateam vara la o cafea, privind la trecatorii grabiti sau, din contra, care mergeau cu pasul apasat si greoi pe strada invaluita in razele soarelui. Una dintre vecine s-a mutat la tara, iar cealalta a trecut in lumea celor drepti, asa ca am renuntat si eu la gradinita. Dar mi-am cumparat niste ghivece mai maricele in care am pus niste seminte de patrunjel, de marar si alte ""buruieni"" dintr-acestea de primavara. La inceput au iesit doar cateva firisoare timide, dar cu trecerea timpului am invatat cum trebuie sa ud pamantul, mi-am cumparat si cateva lopatele speciale pentru ghivece, ingrasaminte si alte accesorii pentru minigradinita mea. Rezultatele au fost pe masura.
Cand aveam nevoie sa pun la ciorbita niste leustean, deschideam fereastra, luam din ghiveci verdeata, o tocam si o puneam in vas. Totul era proaspat, indiferent de anotimp. Acum m-am gandit sa ma extind si am plantat intr-unul dintre ghivece cateva rosii. Astept cu nerabdare sa vad daca se vor face sau nu. Tulpina a mijit, insa trebuie sa am rabdare. Mai citesc din cartile de horticultura, pentru ca nu pot sa nu am si sfatul specialistului. Sper sa se faca mai repede, pentru ca peste o luna vine vecina care a plecat in provincie si vreau sa o servesc cu o salata de rosii, din propria gradina. (Matusa Elvira)

ENERGIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.