Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu s-a prezentat ieri dimineata in fata procurorilor militari
pentru o noua audiere in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, de la Bucuresti.
Referitor la motivul interpelarilor, ge
Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu s-a prezentat ieri dimineata in fata procurorilor militari
pentru o noua audiere in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, de la Bucuresti.
Referitor la motivul interpelarilor, generalul Stanculescu a declarat ca, de aceasta data, ar fi dorit sa "vorbeasca despre impuscarea sotilor Ceausescu", precizand, la finalul intalnirii cu procurorii militari, ca a ajuns cu relatarile la "episodul seara de 22 si ziua de 23".
"Deocamdata ma plimb in libertate", a declarat Stanculescu, citat de Mediafax, dupa audierea de peste trei ore de la sediul Parchetului Militar Teritorial Bucuresti.
Potrivit acelorasi surse, ieri a fost convocat de catre procurori si generalul (r) Iulian Vlad, sef al Consiliului Securitatii Statului in decembrie 1989. Amintim ca Victor Stanculescu a fost pus oficial sub acuzare de procurorii militari, la data de 1 martie, fiind cercetat pentru instigare si complicitate la omor si vatamare corporala, prima sa audiere de catre procurori datand din 17 februarie a.c.
In urma cu o saptamana, generalul Stanculescu declara ca dosarul in care este cercetat este "scos de la dospit", afirmand ca ancheta a fost declansata in baza plangerii inaintate procurorilor de catre membri ai Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti care au solicitat verificarea unor anchete privind Revolutia din '89, cauze care nu au fost inaintate instantelor.
Ministerul Public informa ca Asociatia 21 Decembrie a depus o cerere si doua casete inregistrate in timpul Revolutiei, motiv pentru care a dispus ca doi procurori militari "sa verifice cauzele in discutie si sa dispuna masurile legale".
Evenimentele petrecute in decembrie 1989 au fost cercetate de procurori in mai multe dosare. Printre acestea, in perioada 1996-2000, la Sectia Parchetelor Militare a fost constituit un dosar in care s-au declansat cercetari in legatura cu uciderea a 86 de persoane, la Televiziune, precum si cu evenimentele de la sediul Radiodifuziunii, din decembrie 1989.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.