Fondul Monetar International (FMI) va avertiza Guvernul german, cu ocazia reuniunii din aprilie, ca aprecierea in continuare a euro fata de dolarul american va afecta serios ritmul de crestere al exporturilor, potrivit unui articol aparut in ziarul f
Fondul Monetar International (FMI) va avertiza Guvernul german, cu ocazia reuniunii din aprilie, ca aprecierea in continuare a euro fata de dolarul american va afecta serios ritmul de crestere al exporturilor, potrivit unui articol aparut in ziarul financiar Handelsblatt, transmite Mediafax. De asemenea, FMI apreciaza ca mentinerea tendintelor descrescatoare ale sectorului IT, pe o perioada mai mare decat era de asteptat, va influenta negativ exporturile Germaniei.
Din septembrie 2004 si pana in prezent, dolarul a pierdut cinci procente comparativ cu un cos valutar format din principalele monede. Pentru a atenua dezechilibrele, FMI cere statelor cu un surplus de cont curent, precum Germania, sa stimuleze cresterea economica interna, in timp ce SUA ar trebui sa faca mai mult pentru reducerea deficitului sau bugetar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.