Dupa ce ieri am anuntat ca scandalul stramutatilor de lux este pe punctul de a exploda din nou, in Dolj a fost mare agitatie. Nicolae Mocioi, directorul general al Institutului de Cercetare Stiintifica, Inginerie Tehnologica si Proiectare Mine pe Lig
Dupa ce ieri am anuntat ca scandalul stramutatilor de lux este pe punctul de a exploda din nou, in Dolj a fost mare agitatie. Nicolae Mocioi, directorul general al Institutului de Cercetare Stiintifica, Inginerie Tehnologica si Proiectare Mine pe Lignit (SC-ICSITPML-SA), despre care am scris ca s-a autodespagubit pentru proprietatea sa de la Cariera Tismana, ne-a sunat la redactie si ne-a anuntat categoric ca nu are proprietatea cu pricina. Inutil sa mai spunem ca a folosit si cateva amenintari, voalate (ca sa fim corecti).
La numai cateva ore de la acest apel am fost contactati si de fratele directorului, fostul deputat Ion Mocioi, care a recunoscut ca si el, si fratii lui au fost despagubiti. Ioan Mocioi a precizat totusi ca, din punctul sau de vedere, procedura de despagubire s-a facut in limitele legii: "Am avut trei constructii. Fratele Nicu Mocioi a luat una si dreptul la cealalta.
S-a impartit prin tribunal si, in baza sentintei, fiecare frate isi primeste de la stat despagubiri. Unitatile miniere ne despagubesc dupa legile Romaniei.
Fratele meu a primit despagubiri pentru doua constructii. Terenul din Craiova ne-a fost repartizat in 2004.
Oricum, chiar am urmarit sa nu pagubesc statul".
Ion Mocioi a fost socant de sincer, spre deosebire de fratele sau, directorul Nicolae Mocioi. Probabil Ion Mocioi nu are nimic de ascuns, nu si Nicolae Mocioi, care se simte pe un teren nesigur si a bagat mana in foc ca nu este despagubit de stat.
Si ar avea de ce-si face griji, daca avem in vedere faptul ca vechile case au fost evaluate de institutul pe care il conduce.
Expertiza dupa care s-a facut despagubirea, 812-763/G, este un cod care sigur ii spune ceva lui Nicolae Mocioi. Vom reveni pentru ca sunt, se pare, o serie de probleme si cu modul in care s-a obtinut autorizatia de constructie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.