La Ministerul Economiei si Comertului (MEC) se intampla, in ultima vreme, lucruri ciudate. Dupa conflictul recent cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), legat de propunerea de unificare a acesteia cu Oficiul Participatiilor St

La Ministerul Economiei si Comertului (MEC) se intampla, in ultima vreme, lucruri ciudate. Dupa conflictul recent cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), legat de propunerea de unificare a acesteia cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), si o alta serie de incoerente in gestionarea unuia dintre cele mai importante sectoare ale economiei romanesti, a venit randul Ordonantei de urgenta 101/2004, care prevedea preluarea creantelor Rafo si Carom de catre AVAS. De aceasta data, ministrul Codrut Seres a fost nemultumit de informatiile aparute in presa centrala, conform carora MEC
sprijina promovarea acestui act normativ, dezmintind aceste informatii si dand vina pe "cartitele" din interiorul institutiei pe care o conduce.
"Ministrul Ioan Codrut Seres dezminte ferm informatiile aparute in presa centrala, potrivit carora MEC s-ar fi impotrivit suspendarii de catre Senatul Romaniei a Ordonantei de urgenta a Guvernului Nastase nr. 101/2004 privind preluarea de catre AVAS a unor creante fiscale asupra Societatilor Comerciale Rafo S.A. si Carom S.A. Onesti", a declarat, ieri, Mirela Radu, purtatorul de cuvant al ministerului. Conform acesteia, informatiile aparute in presa centrala de sambata, potrivit carora MEC ar fi cerut, saptamana trecuta, in Senat, aprobarea ordonantei cu pricina, sunt false.
"La dezbaterile din Comisia de buget, finante si banci a Senatului, cei care s-au exprimat pentru aprobarea ordonantei Nastase au fost reprezentantii PSD si cei ai PRM. Senatorul PUR Silvia Ciornei, secretar al Comisiei, a votat alaturi de reprezentantii PNL si cei ai PD, in favoarea deciziei luate de Guvernul Tariceanu (aceea de a suspenda ordonanta - n. r.)", a afirmat Radu.
MEC sustine ca este vorba despre incercari de tensionare a relatiilor "pozitive" din cadrul Coalitiei, fapt pe care ministrul Seres il "dezaproba categoric".

Anchete interne

Conform purtatorului de cuvant al MEC, fostul secretar general al ministerului, Scurtu Floare, a emis la data de 28.02.2005 o nota prin care a mentionat ca "Ministerul Economiei si Comertului sustine promovarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta nr. 101/2004, astfel cum a fost adoptata". Mirela Radu a precizat ca Scurtu Floare a fost eliberata din functie in urma acestui gest si ca in locul sau a fost numit Viorel Palasca.
De asemenea, Ministerul Economiei si Comertului desfasoara o ancheta interna pentru a clarifica toate detaliile legate de acest subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.