Compania americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, a anuntat, ieri, ca va finaliza programarea lucrarilor de executie pentru 2005 dupa rectificarea bugetara, iar lucrarile de constructie
continua.
Potrivit fostului sec
Compania americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, a anuntat, ieri, ca va finaliza programarea lucrarilor de executie pentru 2005 dupa rectificarea bugetara, iar lucrarile de constructie
continua.
Potrivit fostului secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Sorin Bota, Bechtel ar putea percepe penalizari de intarziere "pentru neonorarea unei facturi inaintate Guvernului la inceputul acestui an".
"Consideram ca ar fi mai potrivit ca aspectele legate de administrarea contractului nostru de executie, inclusiv platile datorate conform acestuia, sa fie discutate direct cu clientul nostru, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, decat in mod public. Lucrarile la Autostrada Transilvania continua si asteptam cu interes sa finalizam planificarea lucrarilor de executie pentru 2005 de indata ce Guvernul incheie procedurile de rectificare a bugetului national pe 2005", au raspuns reprezentantii Bechtel afirmatiilor lui Bota.
Potrivit fostului oficial al Ministerului Transporturilor, Bechtel ar fi emis o factura in valoare de 112 milioane de dolari, scadenta la 15 ianuarie 2005, compania americana avand dreptul ca dupa acest termen sa perceapa penalizari si majorari de intarziere de 0,2-0,3 la suta pe zi.
Mircea Pop, director general adjunct al Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), a declarat ca nu Guvernul primeste facturile Bechtel, ci CNADN.
"Datoriile nu sunt de la inceputul acestui an, ci inclusiv de cand era domnul Bota secretar de stat. Factura nu a fost de 112 milioane de dolari, ci de 105, din care s-au platit deja 74 de milioane (...). Nu vreau sa intru in jocuri politice, dar lucrurile se vad diferit in functie de tabara din care privesti", a precizat Pop.
Sorin Bota a mai sustinut ca statul roman ar trebui sa plateasca in acest an, conform contractului, 300 de milioane de dolari firmei Bechtel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.