Cu un obiectiv anuntat de doua medalii la Europenele de sala, ce s-au incheiat ieri la Madrid, se poate spune ca Federatia Romana de Atletism si-a depasit previziunile. Sambata seara, atletii tricolori au cucerit trei medalii, aur, argint si bronz. P
Cu un obiectiv anuntat de doua medalii la Europenele de sala, ce s-au incheiat ieri la Madrid, se poate spune ca Federatia Romana de Atletism si-a depasit previziunile. Sambata seara, atletii tricolori au cucerit trei medalii, aur, argint si bronz. Primele doua trofee s-au obtinut in proba feminina de 1500 m. Pe prima treapta a podiumului de premiere s-a urcat Elena Iagar, fosta vicecampioana continentala indoor, dupa ce alergatoarea noastra a condus cursa de la un cap la celalalt, fiind cronometrata in 4:03,09, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta mondiala a anului. Talonand-o pe Elena jumatate din distanta, Corina Dumbravean a fost depasita cu trei tururi inainte de finis de frantuzoaica Hind Dehiba, insa a atacat pe ultima turnanta, reusind sa intre in posesia medaliei de argint, cu 4:05,88, nou record national de tineret. Vechea performanta ii apartinea multiplei campioane mondiale si olimpice Gabriela Szabo, aflata la crosul balcanic, in Turcia, in calitate de conducator al delegatiei tricolore. Dupa ce au urmarit cu sufletul la gura cursa la televizor, Gabi si sotul ei, antrenorul federal Zsolt Gyongyossy, au sunat la Madrid pentru a le felicita pe invingatoare.
Emotii la superlativ pentru Adina Anton, dar si pentru mama ei, antrenoarea Doina Anton, cea care "ii sta in colt" si vicecampionului olimpic Marian Oprea. Din ultima incercare la saritura in lungime, fosta campioana mondiala de juniori a reusit 6,59 m, ceea ce era echivalentul locului trei. Numai ca nemtoaica Bianca Kappler, ultima din concurs, a sarit undeva in jurul a 6,50 m, arbitrii abilitand-o insa cu 6,96 m. Dupa proteste vehemente, delegatia noastra a depus o contestatie, juriul de apel dandu-ne dreptate. Initial, s-a decis ca Bianca sa mai beneficieze de o incercare programata ieri, dar aceasta a refuzat. Drept urmare, s-a trecut la o masuratoare "la fotografie" si s-a hotarat ca saritura cu pricina a fost de 6,59 m, ambele atlete intrand astfel in posesia medaliei de bronz. Pe primele doua locuri s-au situat portugheza Naide Gomes (6,70 m) si Stiliani Pilatou din Grecia, cu 6,64 m.
Evolutie buna si pentru Gheorghe Guset care a ocupat locul cinci la aruncarea greutatii, cu 20,25 m. Ieri seara urma sa intre in concurs si ultimii nostri reprezentanti la cea de-a 28-a editie a Europenelor indoor, Bogdan Tarus, la saritura in lungime si Adelina Gavrila, la triplusalt.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.