Steaua a cucerit laurii Ligii Nationale de hochei pe gheata, dupa ce a invins, vineri seara, cu scorul de 4-3 (1-1, 2-1, 1-1), campioana en-titre SC Miercurea Ciuc, in meciul decisiv disputat pe patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucuresti, la care au
Steaua a cucerit laurii Ligii Nationale de hochei pe gheata, dupa ce a invins, vineri seara, cu scorul de 4-3 (1-1, 2-1, 1-1), campioana en-titre SC Miercurea Ciuc, in meciul decisiv disputat pe patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucuresti, la care au asistat peste 4000 de spectatori, printre care s-au numarat patronul FC Steaua, Gigi Becali, insotit de Mihai Stoica, Walter Zenga si Mirel Radoi, fostele vedete ale Stelei, Marius Lacatus si Adrian Bumbescu, presedintele ANS, Florian Gheorghe, precum si conducatorii FRHG, Marian Negoita si Eduard Pana. Sustinuti frenetic de o galerie incendiara, elevii antrenorului Marius Gliga au deschis rapid scorul prin reusita capitanului Timaru, dar "ciucanii" si-au adus aminte ca sunt campionii en-titre si au revenit la conducere, prin golurile marcate de Elekes si Filip. A urmat un adevarat tavalug la poarta oaspetilor si scorul a capatat proportii spre final, ros-albastrii conducand la un moment dat cu 4-2, gratie reusitelor lui Timaru, Geru si Zabludovsky. Astfel, dupa ce au obtinut acum doua luni Cupa Romaniei, militarii au reusit eventul in acest sezon, intrand, vineri seara, si in posesia trofeului national. "Nu este prima oara cand plang, insa pe parcursul acestui sezon s-a acumulat o tensiune foarte mare. Au fost sapte luni de munca asidua si cred ca victoria noastra nu mai poate fi pusa la indoiala", a declarat antrenorul Gliga, grabit sa asiste impreuna cu elevii sai la numarul de striptease oferit in vestiarul invingatorilor de vedeta sexy, Silvia. In tabara opusa, finantatorul ciucanilor, Janos Kurko, recunostea cu fair-play: "Am meritat sa pierdem! Noi am avut o sansa la Miercurea Ciuc, pe care nu am fost in stare sa o fructificam. Sansa a suras Stelei, iar ei au fost mai inteligenti ca noi si au castigat. Cred ca azi am pierdut tactic! Bravo lor, merita acest lucru."
Din pacate, in finalul primei reprize a izbucnit un conflict intre o parte a suporterilor Stelei si jandarmi, aplanat destul de rapid, dupa care incidentele au continuat in afara patinoarului, dupa meci Janos Kurko declarand ca mai multi fani "ciucani" au fost batuti de un grup de suporteri ros-albastri. "A fost un incident in care cativa dintre suporterii nostri au fost batuti de niste oameni din galeria Stelei. Este inadmisibil ce s-a intamplat, mai ales ca suporterii nostri au recunoscut victoria echipei Steaua, pe care au aplaudat-o la final", a spus Kurko. Unul dintre suporterii agresati, Imi Ksato, a declarat pentru Mediafax ca au fost batuti cu lanturi si bate. "Am plecat de la patinoar sa luam un taxi pentru a ne duce la locul in care am lasat masinile. Din senin, au aparut 50-60 de suporteri de la Steaua si au inceput sa ne injure si sa ne faca bozgori imputiti si ne-au luat la bataie cu lanturi si bate", a precizat Ksato, adaugand ca au fost scapati de politisti, dupa care o salvare i-a transportat de urgenta la spital. "La scurt timp a aparut Politia si o Salvare ne-a dus la spital. Am facut o tomografie si au vrut sa ne interneze. Am refuzat si am iesit din spital pe proprie semnatura. Un baiat din Tg. Mures a fost cel mai grav. Are mana rupta si capul spart", a mai spus Ksato. Totodata, un oficial al SC Miercurea Ciuc, Szuszer Robert, a declarat ca un alt incident s-a petrecut in apropierea Hotelului Sport. "Dupa ce suporterii nostri au fost urcati in autocare si au plecat sub escorta jandarmilor, doi baieti, care venisera cu masina, au fost luati la bataie", a declarat Szuszer.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.