Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu (foto) (PD), i-a cerut liderului PSD, Ion Iliescu, sa prezinte facturile de inchiriere a Salii de Marmura a acestui for legislativ, folosita cu ocazia zilei sale de nastere. Berceanu i-a amintit lui Iliescu c
Vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu (foto) (PD), i-a cerut liderului PSD, Ion Iliescu, sa prezinte facturile de inchiriere a Salii de Marmura a acestui for legislativ, folosita cu ocazia zilei sale de nastere. Berceanu i-a amintit lui Iliescu ca trebuie sa declare cadourile pe care le-a primit cu prilejul acestui eveniment, precizand ca exista o lege potrivit careia trebuie mentionate toate darurile care depasesc suma de 75 de euro. "Ii urez "La multi ani!" domnului Ion Iliescu si sper sa nu uite sa treaca si pe la casieria Senatului sa plateasca factura de inchiriere a Salii de Marmura", a declarat, pentru Mediafax, Berceanu. El a precizat ca, in sedinta Biroului Permanent al Senatului, va ridica problema folosirii spatiilor acestei Camere in interes personal de catre unii lideri politici.
In replica, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, Andrei Alexandru, ca situatii in care un senator sa fie sarbatorit in interiorul grupului parlamentar de catre colegii sai au existat si in trecut, fara ca cineva sa aiba obiectii. El l-a sfatuit pe Berceanu sa initieze o propunere legislativa care sa reglementeze astfel de situatii, fiindca exista un vid legislativ la acest capitol. In privinta cadoului primit de Ion Iliescu din partea colegilor de partid, Andrei Alexandru a precizat ca acesta nu se incadreaza in cadourile de protocol. "Prin urmare, este o confuzie nedorita", a apreciat el. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.