Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean (foto), a apreciat ieri, intr-o conferinta de presa, ca in cazul lui Corneliu Iacobov trebuie sa functioneze prezumtia de nevinovatie, el semnaland totodata ca arestul preventiv a devenit, din exceptie, o
Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean (foto), a apreciat ieri, intr-o conferinta de presa, ca in cazul lui Corneliu Iacobov trebuie sa functioneze prezumtia de nevinovatie, el semnaland totodata ca arestul preventiv a devenit, din exceptie, o regula si ca se "defileaza" cu catuse la maini. Intrebat despre pozitia PSD referitoare la apartenenta la partid a lui Corneliu Iacobov, Corlatean a amintit de declaratiile facute recent si de alti lideri ai partidului, potrivit carora trebuie sa functioneze o prezumtie de nevinovatie pana la capat. "In clipa in care judecatorul se pronunta cu privire la vinovatie sau nu, atunci putem sa tragem o concluzie", a adaugat el, amintind ca Iacobov nu are functie in partid, fiind doar membru.
Pe de alta parte, el a reclamat "generalizarea arestului preventiv", apreciind ca acesta a fost scos din zona de "exceptie" - asa cum se intampla in plan european - si adus in zona de "regula". El a subliniat ca arestul preventiv ar trebui sa fie o exceptie, aplicabila atunci cand exista un pericol social deosebit. "Trebuie ca justitia sa-si faca datoria, dar de o maniera independenta, ferita de presiuni politice", a adaugat el. El a aratat ca, din cate stie, Corneliu Iacobov s-a prezentat la Parchet si a dat explicatiile necesare de cate ori a fost chemat. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.