Sindicalistii de la uzina bucuresteana Republica picheteaza astazi Palatul Cotroceni, incercand astfel sa aduca situatia din intreprindere la cunostinta presedintelui Traian Basescu si a aparatului Administratiei Prezindentiale.
"I-am solicitat presedintelui o intrevedere, pentru a-i detalia situatia de la Republica si pentru a-i solicita sa se implice, in orice fel considera, in rezolvarea problemelor noastre. Dupa opinia mea, cazul Republica este - alaturi de Rafo, Nitramonia Fagaras, Tractorul Brasov si alte asemenea societati - un caz clar de coruptie, iar domnul Basescu a declarat in repetate randuri ca va face orice pentru depistarea si sanctionarea faptelor de coruptie", a declarat Constantin Dobre, seful sindicatului "Nicolae Malaxa" din Republica. "Am avut o runda de intalniri cu mai multi oficiali ai AVAS, presedintele Gabriel Zbarcea si vicepresedintele Atena Ciortan.
Ne-au spus ca dosarul este acum la Parchetul General, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Dupa opinia mea, problema este, acum, undeva intre AVAS si Parchet", a mai declarat Dobre. Fostii angajati ai uzinei au de recuperat salarii din perioada noiembrie 2002-noiembrie 2003, insumand aproximativ doua milioane de dolari, bani pe care ar fi trebuit sa ii primeasca dupa ridicarea sechestrului asigurator pe care justitia l-a instituit asupra unei parti din bunurile societatii. (C.P.)