Societatile de intermediere in domeniul asigurarilor au intermediat, anul trecut, 14% din totalul primelor subscrise pe piata de profil, al carui nivel s-a situat la 35.000 miliarde lei (863 milioane euro), a declarat presedintele Comisiei de Suprave
Societatile de intermediere in domeniul asigurarilor au intermediat, anul trecut, 14% din totalul primelor subscrise pe piata de profil, al carui nivel s-a situat la 35.000 miliarde lei (863 milioane euro), a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Nicolae Crisan.
Brokerii au intermediat prime brute subscrise in suma de peste 120 milioane euro in anul precedent.
"Fata de 2003, cota brokerilor a crescut cu trei procente, iar numarul lor a avansat de la 191 la 247. De asemenea, comisioanele incasate de societatile de intermediere aproape ca s-au dublat, ajungand la 25 milioane euro", a adaugat Crisan, prezent, vineri, la prima conferinta anuala a brokerilor de asigurari din Romania.
Potrivit raportului CSA pe anul 2003, volumul primelor brute de asigurare subscrise de catre 40 de societati de profil s-a ridicat la 26.738,2 miliarde lei (711,9 milioane euro).
Pentru aceeasi perioada de raportare, valoarea primelor intermediate de catre cei 174 brokeri care au transmis datele financiare, din totalul celor 191, s-a ridicat la 2.887,1 miliarde lei (76,8 milioane euro).
Conform datelor Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), circa 75% din primele subscrise in 2004 au fost intermediate de catre cei 29 de membri ai asociatiei.
UNSICAR a fost infiintata in septembrie 2000, la initiativa unui grup de 12 societati de intermediere si consultanta in asigurari. Scopul uniunii consta in sprijinirea membrilor sai in cresterea recunoasterii publice a rolului activitatii intermediarilor si consultantilor in asigurari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.