Studiu - Piata europeana, mai dinamica Piata europeana IT&C o va devansa ca ritm de crestere pe aceea din Statele Unite si din Japonia, se arata in ultimul raport EITO. De asemenea, evolutii semnificative se vor petrece in noile state membre ale
Studiu - Piata europeana, mai dinamica
Piata europeana IT&C o va devansa ca ritm de crestere pe aceea din Statele Unite si din Japonia, se arata in ultimul raport EITO. De asemenea, evolutii semnificative se vor petrece in noile state membre ale Uniunii Europene (mai ales in Polonia si in tarile baltice), precum si in Irlanda si Marea Britanie. La nivel global, piata comunicatiilor si a tehnologiei informatiei va inregistra o crestere de aproximativ 4,3% in 2005, respectiv 4,8% in 2006. In UE, cresterea in domeniu va fi 4,5% pentru 2005 si 2006, comparativ cu 3% in 2004 si 0,9% in 2003.
Raport - Bilant Deutsche Telekom
Deutsche Telekom a inregistrat in trimestrul al IV-lea din 2004 un profit net de 1,42 miliarde de euro, in special datorita telefoniei mobile si contractelor cu retelele Internet de mare viteza. Potrivit unui material Zdnet, in aceeasi perioada din 2003, compania a inregistrat pierderi de 364 milioane de euro. Profitul net pe 2004 s-a ridicat la 4,6 miliarde de euro, comparativ cu 1,3 miliarde de euro in anul 2003.
Yahoo - Jocuri video pentru celulare
Compania Yahoo a deschis un studio pentru dezvoltarea de jocuri video destinate telefoanelor mobile. Yahoo Games Studio va crea jocuri pentru Verizon Wireless si, cat mai curand, pentru alti operatori de telefonie mobila. De asemenea, Yahoo a anuntat preluarea companiei Stadeon, creatoarea unor produse care vor permite utilizatorilor de celulare sa ruleze sah si alte jocuri. Se estimeaza ca piata mondiala a jocurilor video pe telefoane mobile, in acest an, va ajunge la doua miliarde de dolari. Pe aceasta piata exista deja companii puternice precum Jamdat Mobile, Sorrent, In-Fusio sau Mforma.
Internet - Orizont in roz pentru Napster
Compania Napster si-a majorat cu un milion de dolari, pana la 15 milioane de dolari, estimarile privind incasarile pentru trimestrul al IV-lea al anului fiscal aprilie 2004-martie 2005. Serviciul ""Napster To Go"", care permite abonatilor sa preia o cantitate nelimitata de muzica in format digital, a cunoscut o cerere puternica in ultima perioada.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.