Ieri, la Brasov s-au disputat ultimele doua partide de simplu dintre echipele Romaniei si Belarus, contand pentru calificarea in sferturile de finala ale Grupei Mondiale a Cupei Davis. In primul meci, Andrei Pavel era obligat sa castige in fata lui
Ieri, la Brasov s-au disputat ultimele doua partide de simplu dintre echipele Romaniei si Belarus, contand pentru calificarea in sferturile de finala ale Grupei Mondiale a Cupei Davis. In primul meci, Andrei Pavel era obligat sa castige in fata lui Max Myrnii, mai ales dupa infrangerea in partida de dublu. Cuplul bielorus, Myrnii-Volcikov, s-a impus clar in fata lui Pavel, Trifu in trei seturi 7-6, 6-3, 6-4.
O prima explicatie a acestui insucces ar fi evolutia mult sub asteptari a lui Andrei Pavel, in special pe serviciu.
A contat mult in primul set pierdut la tie-break. In a treia zi a meciului, Andrei Pavel, dupa o evolutie excelenta, a adus egalitate in scorul general printr-o victorie clara in patru seturi, 6-1, 7-6 (0), 4-6, 6-4, in fata lui Max Myrnii.
A fost a doua victorie a lui Pavel, ultima fiind obtinuta in 2004 la Australian Open, scorul fiind acum de 2-2.
In acest meci, Pavel l-a surprins pe Max prin constanta serviciului, venirile la fileu si jocul pe rever. Unul dintre momentele-cheie ale partidei s-a consumat in setul al doilea, cand Pavel a castigat la tie-break, fara a pierde o minge.
Extrem de disputat a fost si finalul setului patru, cand bielorusul, mai bine pregatit fizic, se parea ca poate intoarce rezultatul, dar Pavel cu resurse nebanuite, reuseste sa castige un meci deosebit de important.
Inaintea ultimului meci scorul ajunsese la 2-2, exact cel prevazut cu multe zile inainte de Ilie Nastase.
"Cred ca partida se va termina cu scorul de 3-2, dar nu stiu pentru cine", a afirmat presedintele FRT.
In ultima partida, decisiva pentru rezultatul final, s-au intalnit Victor Hanescu si Vladimir Voltcikov pentru prima data in cariera lor.
Dupa un meci de infarct, Hanescu reuseste o victorie de senzatie, in trei seturi: 7-6, 6-4, 7-6.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.