Banca Centrala Europeana (BCE) a decis mentinerea dobanzii de referinta la acelasi nivel, rezultatele economice slabe din cel de-al patrulea semestru al anului fiscal 2004 si scaderea increderii mediului de afaceri alimentand temerile legate de stare
Banca Centrala Europeana (BCE) a decis mentinerea dobanzii de referinta la acelasi nivel, rezultatele economice slabe din cel de-al patrulea semestru al anului fiscal 2004 si scaderea increderii mediului de afaceri alimentand temerile legate de starea economiei europene, relateaza Associated Press. Cei 18 membri ai Consiliului de guvernatori ai BCE au hotarat, astfel, mentinerea ratei de referinta la nivelul de doi la suta - procent neschimbat din iunie 2003 si pana in prezent. Multi sunt de parere ca urmatoarea "miscare" a BCE va fi majorarea dobanzii de referinta pentru a controla inflatia, pe fondul unei asteptate cresteri economice.
Inceputul nesigur al acestui an, din punct de vedere economic, a determinat banca sa mentina aceeasi rata de referinta, in conditiile in care o majorare la momentul nepotrivit ar putea afecta redresarea economica prin cresterea costurilor de imprumutare suportate de mediul de afaceri. Jean-Claude Trichet, presedintele BCE, a afirmat ca actualele dobanzi scazute sustin redresarea economica si ca aceasta crestere ar putea continua in 2005 si 2006.
Intr-o declaratie remisa dupa luarea deciziei de a nu interveni asupra dobanzii de referinta, Trichet a precizat ca avansul economic mai slab din prezent ar putea fi un "fenomen trecator".

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.