Distribuitorii si angrosistii de bauturi alcoolice si produse din tutun sunt obligati ca pana la sfarsitul lunii
in curs sa se doteze cu mijloacele necesare depistarii marcajelor false sau contrafacute, conform cu prevederile Ordonantei de Gu
Distribuitorii si angrosistii de bauturi alcoolice si produse din tutun sunt obligati ca pana la sfarsitul lunii
in curs sa se doteze cu mijloacele necesare depistarii marcajelor false sau contrafacute, conform cu prevederile Ordonantei de Guvern 83/2004 pentru modificarea Codului fiscal.
Potrivit actului normativ, acestia trebuie sa se inregistreze la autoritatea fiscala teritoriala, fiind obligati sa verifice autenticitatea facturilor primite. In cazul in care incalca aceste prevederi, distribuitorii si comerciantii angro de bauturi alcoolice si tutun vor raspunde pentru provenienta nelegala a produselor detinute. De asemenea, bauturile alcoolice livrate de producatori catre distribuitori sau comercianti angro vor fi insotite si de o copie a certificatului de marca al producatorului, din care sa rezulte ca marca ii apartine. Mijloacele necesare depistarii facturilor si marcajelor false sau contrafacute vor fi procurate de agentii economici in cauza de la Imprimeria Nationala. Incepand cu data de 21 martie, institutia va pune la dispozitia agentilor economici care intra sub incidenta actului normativ in cauza un pachet de produse si servicii. Din pachet vor face parte brosuri cu instructiuni privind modalitatea de verificare a autenticitatii marcajelor si formularelor cu instrumentele puse la dispozitie, lampi in spectru ultraviolet pentru inscriptionarile cu cerneala speciala vizibila in spectru ultraviolet si pentru verificarea fibrelor fluorescente din masa hartiei si decodoare optice de inalta tehnologie pentru folia holografica securizata, aplicata pe marcaje.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.