Cu cele aproape 600 de firme si un volum total al investitiilor de 11 milioane de euro, Bulgaria se situeaza pe locul 44 in topul tarilor prezente pe piata romaneasca. Principalul domeniu de activitate este comertul, urmat in mai mica masura de prest

Cu cele aproape 600 de firme si un volum total al investitiilor de 11 milioane de euro, Bulgaria se situeaza pe locul 44 in topul tarilor prezente pe piata romaneasca. Principalul domeniu de activitate este comertul, urmat in mai mica masura de prestarea de servicii si productia de marfuri. Pe de alta parte, firmele romanesti sunt o slaba prezenta pe piata bulgara, numarul lor fiind de aproximativ 30.

Afaceri in 30 de zile

Atanas Stamov, secretar I pe probleme comerciale si economice in cadrul Biroului Comercial al Ambasadei Bulgariei la Bucuresti, a declarat ca principalele probleme pe care le intampina companiile bulgare sunt fie de natura legislativa, fie legate de infrastructura.
Oamenii de afaceri bulgari obtin foarte greu viza de sedere, fiind nevoiti sa foloseasca perioada de 30 de zile pe care o pot petrece fara viza pe teritoriul roman. De cele mai multe ori, ei parasesc statul roman inainte de expirarea termenului, pentru a se intoarce in Romania a doua zi.
Alte probleme sunt taxele vamale mari impuse de statul roman si starea proasta a drumurilor care duce la cresterea costurilor de transport.
Biroul Comercial al Bulgariei isi desfasoara activitatea in cadrul Ambasadei, situata pe strada Vasile Lascar nr. 32, sect. 2. Persoanele interesate se pot adresa Biroului la telefon: 211.91.66, conform programului: luni-vineri: 10.00-12.00, sau la e-mail: bultarc@fx.ro. Biroul Comercial ofera consultanta companiilor bulgare, care doresc sa intre pe piata romana, si investitorilor romani interesati de colaborarea cu firme din Bulgaria.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.