Euro a inceput saptamana trecuta la 3,6422 si a terminat-o la 3,651 lei, in timp ce dolarul a fluctuat intre 2,7439 - 2,7878 lei.
Stabilitatea s-a datorat reducerii drastice a volumului de tranzactionare interbancara. O alta posibila cauza ar rezulta din diminuarea sensibila a vanzarilor de valuta la casele de schimb, bancare sau particulare.

Insa acest calm se poate incheia oricand, o oferta mai mare cu doar cateva zeci de milioane de euro putand dinamiza piata.
Cresterea amenintatoare a pretului barilului de titei a mentinut moneda americana sub presiune pe pietele financiare internationale, paritatea sa fata de euro fluctuand 1,31 si 1,3280 dolari.
In opinia analistilor nu euro a crescut, ci dolarul a scazut, acestea pierzand puncte si in fata yenului sau francului elvetian. De altfel, in ultimele saptamani nici un oficial american nu a mai revenit cu declaratii favorabile a€˛dolarului tarea€¯, semn ca se prefera, in continuare, o moneda mai slaba care sa reduca presiunea asupra deficitelor bugetare si de cont, care deja au atins recorduri istorice.
Aceasta creeaza premisele unei noi deprecieri, pe termen mediu, a monedei verzi, care reusise la jumatatea lui februarie sa reduca paritatea de la 1,3666, la finele lui 2004, la 1,2740 dolari. O schimbare de trend ar putea aparea in cazul in care Rezerva Federala va majora din nou dobanda de referinta, de la 2,50 la 2,75%, in timp ce Banca Centrala Europeana a decis sa o mentina pe cea din euro-zona la 2%, valoare stabila din iunie 2003.