BRD Groupe Société Générale este interesata sa participe la finantarea unor proiecte strategice din sectorul energetic, precum oleoductul Constanta-Trieste, gazoductul Nabucco si Unitatea 3 de la Cernavoda, potrivit unui comunicat al Ministerului
BRD Groupe Société Générale este interesata sa participe la finantarea unor proiecte strategice din sectorul energetic, precum oleoductul Constanta-Trieste, gazoductul Nabucco si Unitatea 3 de la Cernavoda, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
Secretarul de stat MEC Eugen Tapu-Nazare a primit, joi, o delegatie a BRD Groupe Société Générale, condusa de directorul Alain Pfeiffer.
Oficialul MEC a prezentat reprezentantilor BRD studiu de fezabilitate realizat pentru portiunea de conducta care traverseaza Romania din proiectul oleoductului Constanta - Trieste.
"Alain Pfeiffer a exprimat dorinta BRD Groupe Société Générale de a juca un rol semnificativ in derularea proiectului PEOP, date fiind caracterul si implicatiile strategice ale acestuia. BRD Groupe Société Générale are filiale in toate tarile care urmeaza sa fie traversate de conducta, strategii de finantare similare existand si pentru Serbia, Croatia, Slovenia si Italia", se mai arata in comunicat.
Oficialii MEC au mai anuntat, joi, ca Italia se va alatura ca membru permanent Romaniei, Serbiei si Croatiei in Comitetul interstatal care supervizeaza proiectul de constructie a oleoductului Constanta-Trieste.
Italia fusese invitata sa participe la acest proiect, cu ocazia ultimei reuniuni a Comitetului interstatal, desfasurata anul trecut la Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.