Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a sarbatorit 80 de ani de Patriarhie si 120 de ani de la recunoasterea autocefaliei. Cu aceasta ocazie, presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca solidaritatea de destin a Bisericii cu natiunea va lua forma
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a sarbatorit 80 de ani de Patriarhie si 120 de ani de la recunoasterea autocefaliei. Cu aceasta ocazie, presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca solidaritatea de destin a Bisericii cu natiunea va lua forma unui parteneriat proeuropean, bazat pe transparenta, moralitate si reconstructie sociala. Basescu a mai spus ca BOR trebuie sa contribuie la construirea unei identitati crestine receptive, demne si responsabile in marea familie europeana. Ieri, Prea Fericitul Patriarh Teoctist si Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, au oficiat Sfanta Liturghie la Biserica Sfantul Spiridon din Bucuresti. Sanctitatea Sa Bartolomeu I a sosit in Romania, vineri dupa-amiaza, pentru a participa la festivitatile organizate de Patriarhia Romana. "Poporului roman binecredincios, preaiubit noua, ii aducem din toata inima binecuvantarea Bisericii-mame, binecuvantarea Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol", a declarat Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.