Bank of America va plati 460 de milioane de dolari pentru a evita un proces in care este acuzata ca a vandut obligatiuni in valoare de miliarde de dolari ale companiei de telecomunicatii WorldCom ascunzand investitorilor situatia financiara reala a a
Bank of America va plati 460 de milioane de dolari pentru a evita un proces in care este acuzata ca a vandut obligatiuni in valoare de miliarde de dolari ale companiei de telecomunicatii WorldCom ascunzand investitorilor situatia financiara reala a acesteia, transmite Mediafax. Procesul mai include alte 12 banci, printre care se numara J. P. Morgan Chase & Co si Deutsche Bank si urmeaza sa inceapa la sfarsitul acestei luni. Potrivit analistilor, acordul dintre sutele de mii de investitori WorldCom si Bank of America ar putea crea presiuni asupra bancilor implicate inca in proces. Intelegerea este a doua de acest tip in cazul WorldCom, dupa semnarea in 2004 a unui acord cu Citigroup prin care institutia financiara se obliga sa plateasca 2,58 miliarde de dolari. Bank of America a negat, intr-un comunicat, ca a incalcat legislatia americana, aratand ca a acceptat sa plateasca suma "pentru a preveni toate neclaritatile, cheltuielile si eforturile presupuse de litigiile viitoare". Institutia a mai mentionat ca a rezervat fondurile incluse in acord cu mai mult timp in urma. In anul 2002, WorldCom a solicitat sa fie pusa sub protectia legii falimentului, iar din luna aprilie a anului precedent functioneaza sub numele de MCI.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.