Un urs de plus va fi doica micutilor din viitorul nu prea indepartat. Dupa cum informeaza Tgcom.it, cel putin asta a promis miliardarul Bill Gates, care, cu ocazia "Microsoft Corp.'s annual gadget showcase", a prezentat un prototip capabil sa ii moni
Un urs de plus va fi doica micutilor din viitorul nu prea indepartat. Dupa cum informeaza Tgcom.it, cel putin asta a promis miliardarul Bill Gates, care, cu ocazia "Microsoft Corp.'s annual gadget showcase", a prezentat un prototip capabil sa ii monitorizeze pe copii, gratie unui sofisticat sistem de recunoastere faciala si de comunicare cu micutii prin intermediul unui microfon si a unui monitor, conectate prin Internet cu parintii.
Botezat "Teddy", proiectul reprezinta una dintre multele idei pentru utilizarea in viitor a robotilor in cadru domestic si pentru controlarea copiilor. Potrivit cercetatorilor, obiectivul principal este acela de a crea un un alter-ego virtual capabil de a fi activat, de a comunica si de a reactiona chiar si de la mii de kilometri distanta.
Din punct de vedere tehnic, nu este vorba despre o simpla papusa vorbitoare capabila sa pronunte numele copilului sau sa contina informatii personale, ci de a realiza un sistem superior calitativ care sa garanteze o prezenta interactiva in camera copiilor. "Ideea din spatele acestui proiect este aceea de a fi in acelasi moment in doua locuri diferite", a explicat Steven Bathiche, responsabil al Departamentului de cercetare al Microsoft.
Prezentat in timpul "TechFest" al companiei din Redmond, dedicat proiectelor viitoare ale colosului informatic, "Teddy" este unul dintre cele 150 de proiecte Microsoft pregatite pentru a fi transformate in noi produse care sa revolutioneze viitorul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.