O locatie arheologica impresionanta, veche de peste 1.000 de ani, a fost descoperita recent in sud-estul Nepalului, informeaza agentia de presa Xinhua. Potrivit editiei de vineri a cotidianului Rising Nepal, membrii unei echipe de cercetatori din cad
O locatie arheologica impresionanta, veche de peste 1.000 de ani, a fost descoperita recent in sud-estul Nepalului, informeaza agentia de presa Xinhua. Potrivit editiei de vineri a cotidianului Rising Nepal, membrii unei echipe de cercetatori din cadrul Departamentului de Stat pentru Arheologie au scos la lumina o structura uriasa, unul dintre pereti avand lungimea de aproximativ 340 de metri. Peretii sunt alcatuiti din caramizi cu modele incrustate, construiti deasupra unei fundatii din piatra aparente, amplasata direct pe sol. Aceasta structura se afla in zona Kanakpattiof Khoksa din satul Prabaha, situat in sectorul Saptari, la aproximativ 200 de kilometri sud-est de capitala Kathmandu.
"Constructia trebuie sa fi facut parte fie dintr-un palat, fie dintr-o manastire. Este mai veche de 1.000 de ani, acest fapt fiind determinat de lebedele desenate si formele geometrice prezente pe peretii structurii, similare celor din perioada Pal", a declarat Prakash Darnal, membru al Departamentului de Arheologie. De asemenea, el a precizat ca cercetatorii au stabilit ca structura avea ferestre, intrari si camere, in interiorul carora au fost gasite numeroase artefacte, inclusiv statui, ramasite ale unor vase de lut si caramizi incrustate.
Potrivit sursei citate, arheologii considera ca aceasta structura ar putea face parte dintr-un palat construit de regii bengali, in timpul expeditiilor in Makawanpur, prin regiunea Saptari. Aceasta teorie este sustinuta de documentele istorice pastrate din acea perioada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.