Fostul ministru de interne al Ucrainei Iuri Kravcenko a fost gasit mort, la vila sa din apropiere de Kiev, in noaptea de joi spre vineri. Kravcenko trebuia sa depuna ieri marturie la Procuratura Generala in dosarul asasinarii ziaristului de opozitie
Fostul ministru de interne al Ucrainei Iuri Kravcenko a fost gasit mort, la vila sa din apropiere de Kiev, in noaptea de joi spre vineri. Kravcenko trebuia sa depuna ieri marturie la Procuratura Generala in dosarul asasinarii ziaristului de opozitie Gheorghi Gongadze, informeaza Rompres. Fostul ministru de interne ucrainean Iuri Kravcenko s-a sinucis tragandu-si un glont in cap, potrivit datelor preliminare ale anchetei.
Kravcenko trebuia sa se prezinte in fata comisiei de ancheta pentru a depune marturie in legatura cu asasinarea in anul 2000 a ziaristului de opozitie Gheorghi Gongadze, care investiga cazuri de coruptie la cel mai inalt nivel.
Presedintele comisiei parlamentare pentru investigarea circumstantelor disparitiei ziaristului, Grigori Omelcenko, a explicat ca viata lui Kravcenko era "amenintata in mod real de caderi psihice si psihologice si de sinucidere, dar si de distrugere fizica".
Procurorul general al Ucrainei, Sviatoslav Piskun, a afirmat ca anchetatorii cunosc numele celui care ar fi ordonat uciderea jurnalistului incomod, dar a refuzat sa-l faca cunoscut.
Dupa moartea fostului ministru de interne ucrainean, problemele fostului presedinte ucrainean Leonid Kucima legate de moartea lui Gheorghi Gongadze par sa devina tot mai serioase, mai ales ca presedintele comisiei parlamentare pentru investigarea circumstantelor disparitiei si decesului jurnalistului a declarat, intr-un interviu pentru postul tv Canal 5, ca fostul sef al statului a ordonat personal "lamurirea" situatiei acestuia. In prezent fostul presedinte ucrainean Leonid Kucima se gaseste in statiunea balneara ceha Karlovy Vary.
Pe de alta parte, Nikolai Melnicenko, fost bodyguard al lui Kucima, s-a declarat dispus sa revina in Ucraina pentru a pune la dispozitia anchetatorilor originalul inregistrarilor care dovedesc implicarea fostului presedinte in uciderea lui Gheorghi Gongadze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.