Chelsea doreste sa obtina despagubiri in valoare de opt milioane de lire sterline de la Adrian Mutu, informeaza cotidianul "Evening Standard". Memoriul inaintat de Chelsea va fi analizat la sfarsitul lunii martie de Comisia de Apel a Federatiei Engle
Chelsea doreste sa obtina despagubiri in valoare de opt milioane de lire sterline de la Adrian Mutu, informeaza cotidianul "Evening Standard". Memoriul inaintat de Chelsea va fi analizat la sfarsitul lunii martie de Comisia de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal (FA), formata din trei membri. "Chelsea a studiat posibilitatea de a-i cere despagubiri lui Mutu, dupa transferul atacantului roman la Juventus Torino, iar clubul londonez a depus o plangere care va fi analizata de Comisia de Apel a FA. Chelsea incearca sa obtina despagubiri financiare de la atacantul roman in baza articolului 42 din Regulamentul FIFA pentru statutul si transferul jucatorilor", noteaza sursa citata. Potrivit "Evening Standard", desi nu exista un precedent din punct de vedere legal, Chelsea va aminti cazul mijlocasului Ariel Ortega. Fenerbahce a renuntat la Ortega, in martie 2003, deoarece acesta nu a mai revenit la echipa din Istanbul, dupa un meci amical sustinut de nationala Argentinei in compania Olandei. El a incercat apoi sa semneze un contract cu Newell's Old Boys, dar nu i s-a permis acest lucru, dupa ce Fenerbahce a apelat la FIFA solicitand compensatii pentru suma de patru milioane de lire sterline pe care a platit-o lui River Plate, pentru a-l achizitiona pe Ortega, in 2002. Clubul englez i-a reziliat contractul lui Mutu in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping, fiind ulterior suspendat pentru sapte luni de FA. "Chelsea a platit Parmei 15,8 milioane de lire sterline pentru Mutu in 2003 si spera sa recupereze cel putin jumatate din aceasta suma, iar Comisia de Litigii a FIFA ar putea sa extinda suspendarea de sapte luni a jucatorului. Desi plangerea il priveste direct pe jucator, orice compensatie materiala ar urma sa fie platita de Juventus, care l-a achizitionat pe atacantul roman in luna ianuarie", noteaza "Evening Standard". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.