Un britanic condamnat pentru pedofilie a castigat, la CEDO, despagubiri de 6000 de lire, pe motiv ca a fost stresat de propriul proces, amanat chiar de el in repetate randuri si finalizat cu o pedeapsa asteptata de victime timp de aproape 30 de ani,
Un britanic condamnat pentru pedofilie a castigat, la CEDO, despagubiri de 6000 de lire, pe motiv ca a fost stresat de propriul proces, amanat chiar de el in repetate randuri si finalizat cu o pedeapsa asteptata de victime timp de aproape 30 de ani, relateaza Daily Mirror online. Judecatorii Curtii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) au apreciat ca drepturile lui Rupert Massey au fost incalcate, pentru ca a asteptat mai mult de patru ani pentru a fi judecat pentru cele 16 acuzatii de agresare sexuala. Dar amanarile din timpul procesului au fost provocate chiar de acuzat si, in plus, victimele sale au fost nevoite sa astepte 27 de ani pentru a-l vedea condamnat. Masey - in varsta de 59 de ani si tatal a trei copii - a abuzat sexual cel putin trei baietei in perioada 1972-1983, in locuinta sa din Poole, Dorset. El a fost arestat abia in 1995, dupa ce una dintre victime a depus plangere, fiind pus sub acuzare in 1997. Dupa alti doi ani si mai multe amanari, cazul sau a fost adus in fata justitiei, el fiind condamnat la sase ani de inchisoare. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.