Reputatul actor Ernest Maftei implineste maine 85 de ani, aniversare pe care Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Teatru si Film din Romania o saluta prin decernarea Diplomei de recunostinta pentru contributia deosebita adusa la dezvoltarea artei s
Reputatul actor Ernest Maftei implineste maine 85 de ani, aniversare pe care Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Teatru si Film din Romania o saluta prin decernarea Diplomei de recunostinta pentru contributia deosebita adusa la dezvoltarea artei si culturii nationale si pentru modul exceptional in care a slujit filmul romanesc, se arata intr-un comunicat remis redactiei. Ernest Maftei inseamna 200 de roluri in filme pentru cinema si televiziune, interpretate cu daruire si talent, de-a lungul unei cariere de peste 60 de ani. Insasi viata "Badiei" poate fi subiect de film. Nu doar de un film, poate zeci de filme. A fost detinut politic in inchisorile Galati, Jilava si Vacaresti si a fost judecat de 13 ori pentru apartenenta la legionarism. Ca o minune, este achitat de fiecare data. (I.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.