Cum era de asteptat, echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Belarusului si-au impartit victoriile in primele doua meciuri de simplu disputate ieri dupa-amiaza in Sala Sporturilor din Brasov, in cadrul turului inaugural al Grupei Mondiale, si se afla
Cum era de asteptat, echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Belarusului si-au impartit victoriile in primele doua meciuri de simplu disputate ieri dupa-amiaza in Sala Sporturilor din Brasov, in cadrul turului inaugural al Grupei Mondiale, si se afla la egalitate, scor 1-1. Desi la antrenamente i-a facut "zile fripte" lui Pavel, ieri, Victor Hanescu n-a reusit sa-i faca fata bielorusului Max Mirnii, mult mai bine clasat in topul ATP, si a cedat in patru seturi, cu scorul de 6-7 (6), 4-6, 6-3, 4-6, la capatul a peste trei ore de joc disputat. Lipsit si de noroc in momente cheie, Hanescu a incercat sa potoleasca furia "Bestiei", dar serviciul-vole al finalistului de la Memphis a functionat impecabil. De altfel, prea putin deranjat de zgura, Mirnii a avut un serviciu care a atins si 220 km/h, urmat de un joc foarte precis la fileu, in vreme ce Hanescu a reusit cateva mingi de mare efect, in special loburi liftate si retururi de rever in lung de linie, dar n-a facut decat sa-i castige un set lui Mirnii. Ceva mai tarziu, a iesit la rampa liderul echipei noastre, Andrei Pavel, care a restabilit egalitatea, spulberandu-l pe Vladimir Voltcikov, cu scorul de 6-4, 7-6 (2), 7-6 (2), dupa un joc dominat clar de "Cneaz". Cu un serviciu devastator si un rever dezarmant, care l-au impus in circuitul profesionist, Pavel a jucat inteligent si n-a lasat vreo sansa adversarului sau, in ciuda opozitiei incredibile a acestuia, care dupa ce a suferit o usoara entorsa in finalul celui de-al doilea set a riscat mai mult si ne-a dat ceva dureri de cap. Azi, de la ora 15, in direct la TVR 1, Pavel si Trifu vor primi replica cuplului format din Mirnii si Buri, iar maine, de la ora 13, Pavel va juca un meci extrem de important in compania lui Mirnii, in vreme ce Hanescu va da ochi cu Voltcikov. (Tiberiu RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.