Proiectul legislativ privind combaterea evaziunii fiscale va fi elaborat pana la data de 31 martie, a anuntat ieri vicepremierul Adriean Videanu.
Oficialul democrat si-a exprimat convingerea ca, desi va demisiona din Executiv pana la momentul
Proiectul legislativ privind combaterea evaziunii fiscale va fi elaborat pana la data de 31 martie, a anuntat ieri vicepremierul Adriean Videanu.
Oficialul democrat si-a exprimat convingerea ca, desi va demisiona din Executiv pana la momentul declansarii campaniei electorale pentru Bucuresti, va putea coordona in continuare, din umbra, comisia guvernamentala care se ocupa cu redactarea proiectului legislativ.
In cadrul pachetului legislativ, unul dintre cele mai disputate puncte va fi cel reprezentat de instituirea declaratiei de avere pentru toti cetatenii, propunere care, potrivit lui Videanu, este sustinuta de 72 la suta dintre romani.
De altfel, in sedinta de Guvern de ieri, care la inchiderea editiei era in desfasurare, a fost aprins discutata propunerea Ministerului Justitiei privind modificarea legislatiei in ceea ce priveste declararea averilor demnitarilor. Daca propunerea va fi acceptata, persoanele care ocupa functii publice vor trebui sa completeze o declaratie de avere cuprinsa pe patru pagini, si nu pe doua, asa cum era pana in prezent, iar rudele de gradul intai ale demnitarilor au datoria sa isi declare la randul lor bunurile si veniturile, cu exceptia cazului in care salariul pe care il primesc este unul confidential.
Noua legislatie ar putea prevede si necesitatea specificarii detaliate si clare a modului in care respectivii demnitari au dobandit averile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.