Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a invins clar, miercuri seara, pe teren propriu, in fata a peste 2500 de suporteri inflacarati, puternica grupare helveta BC Boncourt, cu scorul de 79-63 (33-14, 18-23, 16-12, 12-14), in
Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a invins clar, miercuri seara, pe teren propriu, in fata a peste 2500 de suporteri inflacarati, puternica grupare helveta BC Boncourt, cu scorul de 79-63 (33-14, 18-23, 16-12, 12-14), in prima mansa din play-off-ul pan-european al FIBA Cup. Din pacate, diferenta din final putea fi mai linistitoare pentru returul din 9 martie, dar antrenorul Mladen Jojic s-a incapatanat, din nou, sa mearga mai mult pe mana conationalilor sai, uitand ca are pe banca jucatori cu mult mai valorosi decat Pekovic sau Materic, precum Apostol, Szijarto sau Toader. De altfel, fanii sportului in cinci au putut urmari, miercuri, un spectacol de calitate oferit, paradoxal pentru o echipa dominata de sapte jucatori sarbi, de doi componenti de baza ai reprezentativei Romaniei, Catalin Burlacu (22 p, 7 rec) si Paul Helcioiu (16 p, 6 pase). Cu acestia in zi de gratie, sprijiniti pe alocuri de Bulatovic (10 p, 5 rec) si Krasic (12 p, 9 rec), ploiestenii au debutat in forta si au obtinut un avantaj uluitor dupa zece minute, scor 33-14, in ciuda opozitiei jolly-joker-ului american Richmond (25 p). Schimband tactica din mers, elvetienii reduc din handicap prin apararea presing coordonata de lituanianul Alijevas (8 p, 7 rec), dar Burlacu, Helcioiu si Krasic acopera perfect gafele sarbilor Kuzmanovic si Pekovic si readuc la normal pulsul spectatorilor.
Scor final, 79-63, si ploiestenii sunt principalii favoriti pentru calificarea in Final Four-ul pan-european. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.