"Mi se pare ca in momentul de fata se desfasoara o diversiune politica, care cauta sa discrediteze figurile dominante, proeminente si care si-au asumat raspunderi in Revolutia romana si in tot procesul care a urmat, de promovare a democratiei si a st
"Mi se pare ca in momentul de fata se desfasoara o diversiune politica, care cauta sa discrediteze figurile dominante, proeminente si care si-au asumat raspunderi in Revolutia romana si in tot procesul care a urmat, de promovare a democratiei si a statului de drept in Romania si am sa resping asemenea chestiuni cu toata forta", a declarat Ion Iliescu, raspunzand, citat de Mediafax, unei intrebari legate de redeschiderea dosarelor evenimentelor din decembrie 1989 de la Bucuresti.
Fostul sef al statului a declarat ca dezavueaza "incercarea" de a se face in jurul acestei chestiuni "o provocare si o diversiune". Fostul presedinte al Romaniei respinge mai ales felul in care este tratat generalul Victor Athanasie Stanculescu, apreciind ca acesta a fost o "figura pozitiva" a Revolutiei romane, a jucat un rol "foarte activ" in ceea ce priveste sprijinirea de catre armata a revoltei populare (...). Si este tratat ca un om care... este tinut sub ancheta de catre cine? Cine are autoritatea morala sa o faca", a continuat Ion Iliescu. Solicitat sa precizeze daca va merge la audieri in dosarul Revolutiei, Iliescu a spus ca este probabil, dar trebuie sa vada mai intai despre ce este vorba si "in ce context". El a mai aratat ca nu a refuzat niciodata "un dialog" pe orice tema legata de Revolutie, dar a subliniat ca nu va face acest lucru raspunzand "unor tendinte de a transforma aceasta chestiune intr-o diversiune politica". "Asa ceva voi respinge cu forta", a conchis Iliescu.
Generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu a fost pus oficial sub acuzare, marti, dupa ce procurorii militari l-au audiat in legatura cu evenimentele din decembrie 1989 de la Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.