Pretul petrolului ar putea atinge, temporar, chiar un nivel de 80 de dolari pentru un baril, in urmatorii doi ani, in cazul in care exista probleme grave de aprovizionare a pietei, a declarat secretarul general al OPEC, Adnan Shihab-Eldin, informeaza
Pretul petrolului ar putea atinge, temporar, chiar un nivel de 80 de dolari pentru un baril, in urmatorii doi ani, in cazul in care exista probleme grave de aprovizionare a pietei, a declarat secretarul general al OPEC, Adnan Shihab-Eldin, informeaza Mediafax."Pot sa subliniez ca probabilitatea ca, in viitorul apropiat, pretul barilului de titei sa urce la 80 de dolari este foarte mica. Totusi, in urmatorii doi ani, sansele cresc.
Dar, daca preturile ating acest nivel, dintr-un motiv sau altul, de exemplu o oferta deficitara cu 1-2 milioane de barili pe zi, din partea unui stat producator de petrol, aceasta situatie nu se va mentine pentru mult timp", a declarat Shihab-Eldin pentru cotidianul kuweitian al-Qabas. El a adaugat ca un pret de 50 sau 60 de dolari pentru un baril, in viitorii doi ani, va duce la cresterea investitiilor in vederea majorarii capacitatii de aprovizionare a pietei si de satisfacere a cererii, ducand in final la coborarea cotatiei titeiului. Pretul petrolului la Bursa de la New York a urcat, miercurea trecuta, la cel mai mare nivel din ultimele patru luni, de 53 de dolari pe baril, pe fondul unor probleme la rafinariile din Texas. OPEC considera ca nu este in interesul nimanui ca preturile petrolului sa fluctueze atat de brusc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.