Dupa ce a fost facut prostanac de Ion Iliescu, Mircea Geoana a fost gasit vinovat si pentru esecul electoral al PSD in Bucuresti. "Darea de seama" a organizatiei social-democrate din capitala s-a transformat, marti seara, intr-un rechizitoriu, in lip

Dupa ce a fost facut prostanac de Ion Iliescu, Mircea Geoana a fost gasit vinovat si pentru esecul electoral al PSD in Bucuresti. "Darea de seama" a organizatiei social-democrate din capitala s-a transformat, marti seara, intr-un rechizitoriu, in lipsa, la adresa fostului candidat PSD la primaria Capitalei. Faptul ca in 2000 organizatia pe care o conducea n-a reusit sa castige sefia Bucurestiului, desi toti primarii de sector au fost ai PSD, nu a mai contat pentru Dan Ioan Popescu. Si nici faptul ca anul trecut prestatia organizatiei sale a fost sub asteptari. Seful social-democratilor din Capitala a ales sa-i paseze intreaga vina lui Mircea Geoana care, potrivit lui, a acceptat candidatura la primarie in urma unui troc politic.
Liderul PSD sustine ca, dupa lungi discutii, fostul ministru de Externe a conditionat inscrierea in cursa electorala de obtinerea sefiei filialei. Popescu spune ca a acceptat, primul pas fiind numirea lui Geoana in functia de presedinte executiv al filialei. Seful pesedistilor bucuresteni nu a suflat o vorba despre prestatia filialei in campania electorala in care Mircea Geoana a fost sustinut mai degraba de conducerea centrala a partidului, insa nu s-a ferit sa-i reproseze fostului ministru ca el nu s-a "aliniat" organizatiei. Mai mult, Popescu a apreciat ca necalificarea lui Geoana in turul al doilea a facut ca PSD sa piarda cel putin trei primarii de sector. Asta potrivit calculelor partidului din care reiesea ca Vasile Gherasim, Neculai Ontanu si Dan Darabont ar fi trebuit sa castige din primul tur. Se pare insa ca discursul lui Dan Ioan Popescu a avut efectul scontat. El a fost reales, cu majoritate, presedinte al PSD Bucuresti.
Mircea Geoana nu a putut sa se apere in fata colegilor sai din simplul motiv ca nu a fost prezent la Consiliul PSD Bucuresti. Insa a avut un aparator, singurul de altfel, Adrian Nastase.
"Se poate discuta mult despre Mircea Geoana, despre candidatii la Bucuresti. Am sa fiu probabil mai putin simpatic daca am sa-l apar pe Mircea Geoana si am sa va spun un lucru pe care il stiu sigur: Mircea Geoana a acceptat cu loialitate si cu prietenie sa fie candidat la Bucuresti, cand stia foarte bine ca asta inseamna pentru el, neobisnuit cu aceste lucruri, o sarcina foarte dificila", a afirmat liderul PSD, precizand ca nu vrea sa fie "complice la ceea ce poate sa insemne, uneori, o acuzatie nedreapta fata de un om sau altul". Mai mult, Adrian Nastase a apreciat ca fostul ministru de Externe ar trebui sa se regaseasca in viitoarea conducere a PSD.

"Nu are feeling-ul necesar"

Ion Iliescu, care este de acum oficial sustinut de organizatia Bucuresti la sefia PSD, pare a fi si el de acord cu Dan Ioan Popescu. Mircea Geoana "a picat ca musca-n lapte" in competitia pentru Primaria Capitalei, insa a fost "foarte receptiv, deschis", desi "se vedea ca nu are feeling-ul necesar". "Comunicarea umana e o chestie complicata", a spus liderul PSD, adaugand ca in viata politica, are importanta "sufletul pe care il ai sau nu-l ai, il depui sau nu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.