Majoritatea parlamentara a coalitiei de guvernare este din nou in pericol. "Fitilul" aruncat de seful PSD, Adrian Nastase, intr-o emisiune televizata, privind existenta unui protocol de colaborare parlamentara PSD-PUR ii debusoleaza pe liberali si de
Majoritatea parlamentara a coalitiei de guvernare este din nou in pericol. "Fitilul" aruncat de seful PSD, Adrian Nastase, intr-o emisiune televizata, privind existenta unui protocol de colaborare parlamentara PSD-PUR ii debusoleaza pe liberali si democrati si pune paie pe foc in ceea ce priveste eventualitatea unor alegeri anticipate. Se pare ca apele in interiorul coalitiei de guvernamant incep sa se tulbure. O afirmatie facuta de Adrian Nastase la un post de televiziune prin care dezvaluie un protocol suplimentar de colaborare intre PSD si PUR ii agita pe democrati. O asemenea colaborare pune in pericol majoritatea parlamentara, fara de care noua putere nu isi poate trece legile. Liderii PNL si PD sunt deja in alerta, iar ideea alegerilor anticipate incepe sa fie conturata ca o solutie pentru guvernanti. Pusa pe tapet intr-un interviu acordat de presedintele Traian Basescu agentiei de presa Reuters, ideea alegerilor anticipate "corupe" deja spectrul politic.
Vicepresedintele PD Adriean Videanu a si declarat ieri ca "din spirit de colegialitate asteptam o clarificare din partea colegilor nostri de la PUR", sustinand ca nimeni din PD nu stia de existenta acestui protocol suplimentar. Supararea democratilor este atat de mare incat pentru Adriean Videanu acest lucru poate fi considerat un argument in favoarea declansarii alegerilor anticipate. "Pentru noi a fost o adevarata surpriza faptul ca Adrian Nastase a spus ca exista un protocol suplimentar intre PUR si PSD. Recentele evenimente ne indreptatesc sa credem ca poate pentru beneficiul Romaniei este mai bine sa avem alegeri anticipate. Sa se clarifice foarte bine o majoritate parlamentara care sa sustina proiectele guvernului", a mai spus Videanu.
Presedintele interimar al PD, Emil Boc, considera ca luna septembrie a acestui an ar fi cea mai potrivita pentru declansarea alegerilor anticipate, varianta sustinuta anterior si de Traian Basescu. Argumentul: un nou tur de scrutin va da un guvern stabil, sustinut de o majoritate parlamentara solida, care sa promoveze masuri reale de integrare in Uniunea Europeana. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a sustinut si el ca alegerile anticipate pot constitui o optiune politica pe care liberalii o au in vedere dupa semnarea tratatului de aderare la UE, adica dupa 25 aprilie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.