Gartner a anuntat recent ca in trimestrul al patrulea al anului 2004, IBM si-a mentinut pozitia de lider mondial la categoria veniturilor obtinute din vanzarea de servere. Conform datelor furnizate de Gartner, in aceasta perioada, IBM a ocupat locul
Gartner a anuntat recent ca in trimestrul al patrulea al anului 2004, IBM si-a mentinut pozitia de lider mondial la categoria veniturilor obtinute din vanzarea de servere. Conform datelor furnizate de Gartner, in aceasta perioada, IBM a ocupat locul secund la categoria veniturilor provenite din vanzarea serverelor Linux bazate pe Intel si Windows si primul loc la categoria veniturilor obtinute din vanzarea serverelor UNIX.
Datele Gartner arata ca IBM si-a crescut veniturile globale de la an la an in numeroase sectoare semnificative de servere.
Detaliile importante mentionate de Gartner includ:
- IBM si-a mentinut pozitia de lider in ceea ce priveste toate categoriile de servere, marindu-si veniturile globale de la an la an
- IBM si-a revendicat pozitia de lider la categoria veniturilor provenite din vanzarile serverelor UNIX, in trimestrul al patrulea al anului 2004
- IBM a ocupat, in trimestrul al patrulea al anului 2004, locul secund la categoria veniturilor provenite din vanzarile serverelor care utilizeaza CPU-uri Intel (Itanium, Pentium, Xeon, Celeron) si care ruleaza pe Windows si/sau pe Linux 2004, principalul furnizor la categoria veniturilor provenite din vanzarile serverelor blade.
- Dintre primii trei furnizori, in trimestrul al patrulea al anului 2004, IBM este furnizorul cu cea mai rapida crestere din lume pentru veniturile din UNIX, Linux si servere blade, clasificare facuta in functie de venitul obtinut de la an la an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.