Procurorii Ministerului Public au continuat, ieri, audierile in cazul Rafo cu interpelarea omului de afaceri Corneliu Iacubov si a fostului administrator al rafinariei, Toader Gaurean, stabilind, dupa mai bine de trei ore de audiere a lui Iacubov, co

Procurorii Ministerului Public au continuat, ieri, audierile in cazul Rafo cu interpelarea omului de afaceri Corneliu Iacubov si a fostului administrator al rafinariei, Toader Gaurean, stabilind, dupa mai bine de trei ore de audiere a lui Iacubov, confruntarea celor doi. La intrarea in sediul Parchetului, Iacubov a declarat ca nu crede ca va fi retinut de procurori pentru ca nu are legaturi de afaceri cu persoanele arestate in dosar.
Corneliu Iacubov si Toader Gaurean au fost confruntati, ieri, de catre procurorii care instrumenteaza cazul Rafo, au informat surse judiciare. Potrivit acestora, omul de afaceri Corneliu Iacubov s-a prezentat ieri dimineata, in jurul orei 9.00, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a doua sa audiere in dosarul Rafo, in care este acuzat de complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.
Acuzatiile i-au fost prezentate de catre procurorii care ancheteaza cazul la data de 25 ianuarie, aducandu-i-se, totodata, la cunostinta si ordonantele de control si punere sub sechestru a bunurilor mobile si imobile.
La intrarea in sediul Parchetului, Iacubov a spus ca nu crede ca va fi retinut de procurori pentru ca nu are legaturi de afaceri cu persoanele arestate in acest dosar.
In ceea ce-l priveste pe Gaurean, acesta a ajuns la Parchet cu o jumatate de ora intarziere, la 12,30.

7.000 de miliarde

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza mai multe persoane intr-un dosar din anul 2003 pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. In acest caz vor fi audiate si persoane implicate in relatiile comerciale si financiare derulate intre Rafo Onesti, Carom Onesti si alte societati.
Procurorii Parchetului instantei supreme au audiat pana acum mai multe persoane, printre cei convocati numarandu-se functionari APAPS si actionari ai VGB Impex SRL. Toate persoanele cercetate in cazul Rafo - printre care oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Corneliu Iacubov - au fost date in consemn la frontiera.
Amintim ca fostul administrator al SC Rafo Onesti, Toader Gaurean, si administratorul SC VGB, Octavian Iancu, au fost audiati la 18 ianuarie de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), in calitate de invinuiti in dosarul "Rafo".
Toader Gaurean, director general al Faber Invest&Trade Ltd. Inc. SUA, a fost interpelat de procurori pentru acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani, prejudiciul creat de acesta fiind de 7.000 de miliarde de lei.
In ceea ce-l priveste pe Octavian Iancu, administrator la VGB si asociat la alte societati ale acesteia, purtatorul de cuvant al PICCJ, procurorul Ramona Bulcu, ne-a declarat, la timpul respectiv, ca a fost audiat in legatura cu acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.