Astazi la Brasov se vor disputa primele doua partide de simplu din cadrul meciului Romania - Belarus, contand pentru primul tur al Cupei Mondiale. Interesul pentru acest joc a depasit cu mult asteptarile.
Din pacate, pentru marele public au f
Astazi la Brasov se vor disputa primele doua partide de simplu din cadrul meciului Romania - Belarus, contand pentru primul tur al Cupei Mondiale. Interesul pentru acest joc a depasit cu mult asteptarile.
Din pacate, pentru marele public au fost puse in vanzare numai 50 de bilete. Conform uzantelor internationale, Federatia este obligata sa acorde un numar important de invitatii sponsorilor si invitatilor.
In legatura cu alegerea salii au existat multe discutii. Dumitru Haradau, directorul tehnic al FRT, a tinut sa lamureasca aceasta solutie aleasa. "Nu exista alta varianta. La Polivalenta din Bucuresti a fost montat un parchet nou si nu mai poate fi amenajat un teren cu zgura, asa cum am facut cu Elvetia, iar noi am tinut cont de dorinta jucatorilor care au vrut sa joace pe aceasta suprafata". Liderul echipei noastre, Andrei Pavel, considera ca zgura este un mare atu impotriva adversarilor din Belarus.
"E neplacut ca nu pot veni mai multi spectatori, pacat ca sala este mica. Imi pare rau de brasoveni, dar asta este situatia", a precizat Pavel.
Cel mai bun tenisman al oaspetilor, Max Mirnii, este de parere ca echipa Romaniei este favorita. "Cred ca Romania este favorita pentru ca joaca acasa, dar sper sa facem fata provocarii. Am venit sa joc cat mai bine si sper ca si coechipierii mei sa aiba aceeiasi atitudine".
Meciul cu Belarus poate reinvia amintirile de mult uitate, cand la Bucuresti se juca cu Salatiera de Argint pe masa, perioada in care echipa noastra era o prezenta obisnuita in fazele superioare ale competitiei. Presedintele Federatiei de Tenis, Ilie Nastase, in legatura cu aceasta partida a tinut sa precizeze: "Cand auzim de Belarus, noi spunem repede: <>. Se uita totusi ca Belarus a jucat semifinala anul trecut. Cred ca putem realiza o performanta, dar sa nu ne vedem dinainte calificati".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.