Aliatii se opun din rasputeri constituirii unei Comisii parlamentare de ancheta ce urmeaza sa verifice situatia imobiliara a presedintelui Traian Basescu. Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca deputatii l
Aliatii se opun din rasputeri constituirii unei Comisii parlamentare de ancheta ce urmeaza sa verifice situatia imobiliara a presedintelui Traian Basescu. Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca deputatii liberali au decis deja sa voteze impotriva propunerii PSD si PRM, in sedinta in plen de saptamana viitoare.
Mai mult, Nicolaescu a precizat ca luni va face aceeasi propunere si liderilor de grup ai celorlalte partide membre ale coalitiei de guvernamant - PD, UDMR si PUR. Motivul invocat de reprezentantul PNL este acela ca, in momentul de fata, justitia investigheaza subiectul proprietatilor sefului statului, iar infiintarea unui organism parlamentar de ancheta nu ar insemna decat o imixtiune in treburile justitiei.
Chiar daca Biroul Permanent al Camerei a constatat, miercuri, legalitatea cererii de constituire a Comisiei de ancheta, depusa de pesedisti si peremisti, iar mai-marii deputatilor au cazut de acord si asupra structurii acesteia, lucrurile nu sunt batute in cuie. Cuvantul final in aceasta chestiune apartine plenului forului legislativ, care va decide prin vot deschis daca parlamentarii vor lua sau nu la puricat proprietatile imobiliare ale presedintelui Traian Basescu.
In aceasta situatie, coalitia la putere, care detine majoritatea la Camera Deputatilor, ar putea respinge fara probleme initiativa actualei opozitii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.