Presedintele Traian Basescu a vorbit ieri la telefon cu omologul sau georgian Mihail Saakasvili au avut o convorbire telefonica, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Saakasvili a aratat ca Georgia doreste integrarea in st
Presedintele Traian Basescu a vorbit ieri la telefon cu omologul sau georgian Mihail Saakasvili au avut o convorbire telefonica, informeaza un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Saakasvili a aratat ca Georgia doreste integrarea in structurile euro-atlantice si i-a solicitat lui Basescu sprijin pentru a transmite acest mesaj Administratiei americane, cu ocazia vizitei pe care seful statului roman o va efectua, saptamana viitoare la Washington. Presedintele Saakasvili si-a exprimat disponibilitatea ca Georgia sa se implice in promovarea unor proiecte comune, alaturi de Ucraina si tarile riverane, pentru ca Marea Neagra sa devina o zona de securitate in vederea combaterii traficului ilegal de arme, persoane si droguri. De asemenea, in ceea ce priveste Transnistria, presedintele Basescu a apreciat ca o colaborare intre Ucraina si Moldova ar contribui substantial la controlul importurilor ilegale in zona transnistreana. Avand in vedere vizita pe care seful statului georgian o efectueaza zilele acestea in Republica Moldova, presedintele Basescu a reiterat pozitia Romaniei privind necesitatea integrarii Moldovei in UE. Seful statului roman a precizat ca Moldova trebuie sa parcurga toate etapele necesare atingerii acestui deziderat, inclusiv organizarea de alegeri libere si democratice. (Anca HRIBAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.