Ministrul de Externe, Razvan Ungureanu (foto), va anunta vineri, care sunt ambasadorii Romaniei in strainatate care vor fi rechemati. El a refuzat ieri, dupa audierea sa de catre Comisia de politica externa, sa-i nominalizeze pe ambasadorii care vor
Ministrul de Externe, Razvan Ungureanu (foto), va anunta vineri, care sunt ambasadorii Romaniei in strainatate care vor fi rechemati. El a refuzat ieri, dupa audierea sa de catre Comisia de politica externa, sa-i nominalizeze pe ambasadorii care vor reveni in tara, multumindu-se sa spuna doar ca va tine cont de varsta de pensionare, de numirea pe criterii politice si de perioada in care le expira mandatul. "Nu pot da nume si nici o lista. In principiu, cred ca incheierea mandatului de post este o incheiere de mandat, nu un pretext de prelungire a lui", a comentat Ungureanu. El a explicat ca, in cazul fiecarui ambasador care se va numi, se va vedea "daca este capabil sa-si faca temele" si daca stie limbi straine. In ciuda insistentelor ziaristilor, ministrul de Externe a refuzat categoric sa nominalizeze macar un ambasador care va fi rechemat de la post.
In replica, fostul ministru de Externe, Mircea Geoana, care detine si presedintia Comisiei de politica externa din Senat, a vorbit despre "protejarea unor diplomati de cariera", numiti de fosta Putere. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.