Strategia anticoruptie si cea de reforma a sistemului judiciar, precum si planurile de actiune in cele doua directii vor fi transmise Guvernului la sfarsitul acestei luni, pentru aprobare, ele fiind prezentate si comisarului pentru extindere Olli Reh
Strategia anticoruptie si cea de reforma a sistemului judiciar, precum si planurile de actiune in cele doua directii vor fi transmise Guvernului la sfarsitul acestei luni, pentru aprobare, ele fiind prezentate si comisarului pentru extindere Olli Rehn. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei (MJ), strategia de reforma a sistemului judiciar si planul de actiune sunt in faza finala de dezbatere, in cadrul grupului de lucru care functioneaza la nivelul ministerului. Pentru a asigura transparenta in elaborarea lor, MJ va organiza intalniri cu magistrati, specialisti in drept si reprezentanti ai sectorului non-profit. Totodata, strategia multianuala anticoruptie si planul aferent de actiune vor include rezultatele si recomandarile auditului independent asupra Strategiei Nationale Anticoruptie 2001-2004. Auditul este realizat de Freedom House Washington, iar rezultatele lui vor fi prezentate MJ in 10 martie. MJ a prezentat comisarului pentru extindere, Olli Rehn, stadiul elaborarii celor doua strategii si a planurilor aferente de actiune, precum si nivelul indeplinirii angajamentelor luate de Romania in domeniul justitiei, in vederea integrarii europene.
In ce priveste repartizarea aleatorie a dosarelor pe complete de judecata, una din conditiile obligatorii ale aderarii la UE, ministerul va dota fiecare instanta cu echipamentele necesare. Mai mult, reprezentantii MJ au facut verificari, luna trecuta, in toate instantele judecatoresti, in legatura cu modul de utilizare al programelor de repartizare a cauzelor catre magistrati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.