Marea Britanie face toate eforturile pentru sprijinirea Romaniei in integrarea europeana, continuand astfel cooperarea cu autoritatile de la Bucuresti pe probleme de Justitie si Afaceri Interne. "Riscurile si consecintele imigratiei ilegale in Marea
Marea Britanie face toate eforturile pentru sprijinirea Romaniei in integrarea europeana, continuand astfel cooperarea cu autoritatile de la Bucuresti pe probleme de Justitie si Afaceri Interne. "Riscurile si consecintele imigratiei ilegale in Marea Britanie" este campania publicitara care va fi lansata azi. Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, Caroline Flint, secretar de stat in cadrul Ministerului de Interne britanic pentru lupta impotriva traficului de droguri si reducerea criminalitatii organizate si internationale, Laurentiu Ciobanica, coordonator al Departamentului de Comunicare al Organizatiei Internationale pentru Migratie Geneva si ambasadorul Quinton Quayle vor participa la acest eveniment finantat de Guvernul britanic prin intermediul programului GOF. Un element-cheie al sprijinului britanic in lupta impotriva gruparilor criminale il constituie proiectul "Reflex Romania", concretizat, in aprilie 2002, prin infiintarea primei unitati mixte in cadrul Politiei Romane pentru combaterea traficului de persoane si a imigratiei ilegale.
Sprijinul britanic in ceea ce priveste reforma Justitiei are in vedere dezvoltarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a conflictelor, programe de respectare a drepturilor omului in penitenciare si instituirea de tribunale pentru minori in Botosani si Vaslui.
Doua noi programe vor intra in vigoare anul acesta: dezvoltarea unui model de Justitie restaurativa si consolidarea sistemului de probatiune, in special prin organizarea unor cursuri de formare profesionala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.