Un furnizor acreditat din Romania a inceput sa importe, marti, energie electrica din Ucraina, beneficiarul fiind Mittal Steel Galati, companie cunoscuta anterior sub denumirea Ispat Sidex, au declarat surse din piata energetica, citate de agentia Med
Un furnizor acreditat din Romania a inceput sa importe, marti, energie electrica din Ucraina, beneficiarul fiind Mittal Steel Galati, companie cunoscuta anterior sub denumirea Ispat Sidex, au declarat surse din piata energetica, citate de agentia Mediafax.
Agentia Itar-Tass a relatat, marti, ca firma Ukrinterenergo a inceput sa exporte in Romania o cantitate de electricitate estimata la 370 milioane de kWh, fara sa mentioneze cumparatorul. Pretul este dublu fata de cel aferent exporturilor catre Rusia, Ungaria si Slovacia, au afirmat oficiali ai companiei, citati de agentie.
Posibilitatea tehnica de export catre Romania a aparut in urma sincronizarii unor retele din sudul Ucrainei cu cele ale Uniunii pentru Coordonarea Transmisiei de Electricitate (UCTE). Potrivit Itar-Tass, pretul minim pentru electricitatea exportata de Ucraina in Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, Romania, Slovacia si Cehia este de 2,05 centi pe kWh.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.